12 enero, 2014

Tàrrega demana a l’alcaldessa que pinti 40 passos de zebra construïts fa dos anys· El regidor del Partit Popular, Joan Pujal, afirma que ja va presentar una petició formal a l’abril de 2012 per senyalitzar una desena de passos de zebra, davant les queixes dels ciutadans, però no ha rebut encara cap contesta de l’alcaldessa sobre quan els pintaran

El regidor del PP de Tàrrega, Joan Pujal, ha manifestat que l’alcaldessa fa cas omís a les peticions dels veïns de pintar 40 passos de zebra amb rampa per a minusvàlids, construïts des de ja fa dos anys.

Pas sense senyalitzar al carrer Francesc Moragas

Pas sense senyalitzar al carrer Francesc Moragas

El regidor popular recorda que, després de rebre les queixes dels veïns, va presentar una primera petició el 20 d’abril de 2012 demanant pintar una desena de passos de zebra dels barris Sol Ixent, La Plana i Orient, i repassar la pintura d’altres passos de vianants ja senyalitzats, amb la finalitat de, sobretot, reforçar la seguretat en el trànsit.

Pujal assegura que l’alcaldessa va fer cas omís d’aquesta sol·licitud, fet que va impulsar al regidor del PP a presentar una queixa davant del Síndic de Greuges de Catalunya, per denunciar el mutisme de l’alcaldessa davant la petició.

El Síndic de Greuges va pronunciar-se posteriorment, dient que l’equip de govern havia d’emetre una resposta a la petició formulada pel regidor del PP, tal i com estableix la normativa. Davant del pronunciament del Síndic, l’alcaldessa va contestar el passat 15 d’octubre de 2013, “però en la seva resposta no va concretar si farien aquesta actuació municipal”, afirma Joan Pujal.

Davant la falta d’una resposta ferma, el regidor del PP va demanar en el passat ple explicacions a l’alcaldessa per no haver fet cas a les peticions dels veïns. En aquella mateixa sessió, explica Pujal, l’alcaldessa va dir que la voluntat de l’equip de govern era pintar aquests passos de zebra “però no va voler concretar quan portarien a terme la senyalització d’aquests passos de vianants”, assegura el regidor del PP.

“És molt lamentable que l’Ajuntament no escolti ni als veïns ni als regidors de l’oposició. A més, l’Ajuntament està incomplint la Llei d’Accessibilitat pel fet de no tenir passos de zebra i rampes degudament senyalitzades”, ha conclòs Pujal.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!