15 marzo, 2013

“Todo lo que toca el president Artur Mas, lo rompe y lo divide”La presidenta del Partit Popular Català , Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit avui del “segrest del debat de política general amb l’etern bucle del dret a decidir la independència, per tapar la incompetència del Govern en la seva gestió pública”. Així s’ha pronuncia tot just després de presidir la reunió del grup parlamentari. En aquest sentit ha manifestat que “durant el ple de política general que es celebrarà  la setmana que ve, el Govern de CiU ha de retre comptes de la seva gestió, ha d’explicar perquè aquest any els catalans no hem tingut pressupostos, ha d’explicar què ha fet i què ha deixat de fer”.

Per aquest motiu ha fet una crida a la resta de partits, “siguem seriosos i retornem la política al camí de les solucions dels veritables problemes dels catalans”. “Tot el que no sigui debatre sobre la creació d’ocupació i el creixement econòmic serà deixar orfes als catalans d’un debat que podria aprovar propostes per solucionar problemes”, ha afegit.

Pel que fa a la resposta que ha donat el Govern de la Generalitat a la carta del president del Govern d’Espanya, Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que “no desaprofiti la oportunitat de diàleg oferta per Mariano Rajoy” i “que sigui capaç de dialogar i modificar posicions en el marc de les lleis democràtiques”. “No volem que se’ns imposi un dret de decidir que vol dir dret de dividir”, ha afegit la presidenta dels populars tot remarcant que “serem la veu de tots aquells que se senten catalans i espanyols, que volen un futur compartit millorant tot el que sigui millorable dins la llei”. En aquest sentit ha posat de manifest que “alguns intenten des del Govern de CiU convertir la majoria silenciosa en majoria silenciada i no ho permetrem”.

Sánchez-Camacho s’ha dirigit a PSC i UDC per tal que “s’afegeixin a la majoria silenciosa i s’oposin a una proposta de trencament”. En aquesta línia ha afegit que “és important el paper d’Unió per convèncer a Artur Mas que actuï amb responsabilitat” i pel que fa al PSC ha demanat que “es posin del costat de les regles del joc democràtic, posicionar-se a favor del dret a decidir és una trampa que només significa dividir i trencar”.

Sobre el paper d’una Catalunya independent a la Unió Europea, la presidenta dels populars ha afirmat que “Artur Mas no pot seguir enredant als catalans dient que una Catalunya separada d’Espanya seguiria a la Unió Europa”. “Això no és veritat, ja ho han dit el comissari Almunia i la portaveu de la Comissió Europea”, ha assenyalat”. “La separació d’Espanya suposa sortir d’Europa, suposa aranzels, sortir del mercat únic, pèrdua de fons europeus i una infinitat de problemes que els catalans i les nostres empreses patirem directament”. “Catalunya fora d’Espanya patiria un endarreriment històric i una pèrdua econòmica de difícil superació”, ha afegit.

Utilització de nens a la Televisió de Catalunya

Alícia Sánchez-Camacho s’ha referit també al reportatge emès al programa InfoK de la Televisió de Catalunya amb nens sobre la independència de Catalunya. Ha denunciat la “utilització i adoctrinament dels nostres fills per difondre un missatge polític”. En concret ho ha qualificat “d’intolerable, indignant i vergonyós”. Per aquest motiu, el PPC no només demana la compareixença del director al Parlament sinó que en demana la seva dimissió, “els mitjans de comunicació públics no poden estar al servei de la manipulació ideològica i l’adoctrinament”. Tanmateix ha lamentat que CiU “vulgui justificar l’inadmissible”. “Als nens se’ls ha d’educar en llibertat, amb sentit crític, no adoctrinar-los”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!