21 octubre, 2011

Salvador Puy ha presentat una moció per promoure una incineradora de residusEl portaveu del PP a la Diputació, junt amb la Diputada Inma Manso, instarà en el Ple a que la Diputació lideri aquest projecte.

             

Els Diputats presentaran demà una moció al Ple de la Diputació on demanaran que la Diputació de Lleida impulsi un conveni per promoure la construcció d’una incineradora, format pels consells comarcals, els ajuntaments i empreses privades del sector.

 

Catalunya compta amb 4 incineradores, però cap d’elles és a Lleida. Puy ha declarat que “molts dels abocadors existents en les nostres comarques estan al límit de la seva capacitat, i una planta incineradora donaria sortida a tots aquest residus”.

En una incineradora, el cost per tona és de 35 euros, la meitat del cost dels abocadors, amb l’avantatge que no ocupa espai, i que genera electricitat. No oblidem tampoc que una incineradora contamina molt menys (al voltant d’un 40% menys).

 Segons Puy, una incineradora que gestionés tots els residus de les comarques de Lleida “podria subministrar energia a una població de la grandària de Mollerussa. A més, una planta d’aquestes dimensions generaria entre 40 i 50 llocs de treball”.

 El portaveu ha comentat també que França té 130 plantes incineradores (gestionant un 80% dels residus). Alemanya en té 67. L’estat espanyol, només 13. Suïssa incinera el 100% dels seus residus.

El grup del Partit Popular considera que la incineradora és una solució possible, més neta, rendible i que pot beneficiar a les poblacions veïnes. El Portaveu creu que cal un estudi en profunditat del projecte, per estudiar costos i ubicació, on caldrà una cooperació entre les institucions i empreses privades que “de ben segur estaran interessades a participar-hi”. Per la qual cosa, demà, mitjançant la moció, instaran a que lideri aquest projecte a la Diputació de Lleida “qui és qui té competències per portar-ho a terme”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!