19 septiembre, 2013

Ricardo León recorda a l’alcalde d’Albatàrrec que el gas natural ha arribat al municipi gràcies als veïnslogo-pp[1]El regidor portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament d’Albatàrrec, Ricardo León, ha demanat a l’alcalde que no es pengi medalles per l’arribada del gas natural al municipi, i li ha recordat que aquest servei ha pogut arribar a Albatàrrec després de dos anys de pressió per part dels veïns i de la junta local del PP, i pel descontentament generat pel servei prestat per l’anterior empresa subministradora de gas propà, Ilerdagas.

León ha recordat que molts dels abonats a l’anterior empresa subministradora, juntament amb la junta local del PP d’Albatàrrec, van denunciar davant el Consell Comarcal del Segrià i el Departament d’Empresa i Ocupació, l’aplicació descontrolada del factor de conversió per transformar els metres cúbics en kilograms, que utilitzava l’anterior empresa subministradora per a la facturació del consum del gas propà.

Després de molt temps de sospites, es va detectar que Ilerdagas aplicava factors de conversió diferents a consumidors del mateix municipi d’Albatàrrec, cobrant costos desproporcionats pel consum d’aquest combustible en molts abonats.

Davant la indignació de molts veïns, el PP d’Albatàrrec va convocar una reunió per analitzar la suposada anomalia, constatant, després de revisar diferents factures que, efectivament, la companyia aplicava lliurement diferents factors de conversió, cadascun amb uns costos diferents. León recorda que d’aquesta reunió dels veïns, el qui llavors era alcalde d’Albatàrrec “no en va voler saber res”.

Posteriorment, es van recollir més d’un centenar de signatures entre els veïns d’Albatàrrec per demanar a la Generalitat que fes les inspeccions adients per comprovar si aquests factors de conversió eren els correctes. Efectivament, el Departament d’Empresa i Ocupació va comprovar que calia fer una sèrie de correccions i la necessitat d’elaborar una normativa que fixés quin factor de conversió s’ha d’aplicar, en cada municipi, tenint en compte les seves condicions climatològiques.

León ha recordat que aquesta normativa, que regula el factor de conversió que fixa el preu de la factura del gas propà canalitzat, i que va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del passat 24 de desembre de 2012 beneficia, es va aprovar gràcies a la mobilització dels veïns d’Albatàrrec i beneficia a tots els municipis de Catalunya. Aquesta regulació s’aplica des del passat 1 de gener de 2013, desapareixent així el buit legal que hi havia sobre aquesta qüestió.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!