16 diciembre, 2014

Moció del PP a la Diputació per demanar la supressió del cànon de l’aigua al sector ramader· El diputat Salvador Puy considera que aquest nou gravamen, que vol impulsar el Govern de la Generalitat, suposaria un increment important del cost de producció en un sector que té un marge de beneficis molt petit

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

El grup del Partit Popular de la Diputació de Lleida presentarà una moció en el pròxim ple de la Diputació, previst pel 23 de desembre, que demana la supressió del cànon de l’aigua al sector ramader, tal i com contempla el Govern de la Generalitat en els pressupostos de l’any 2015. Els comptes autonòmics preveuen gravar les granges amb un nou cànon sobre el consum d’aigua fins al 0,5, i segons el tipus d’animals i capacitats que tenen a l’explotació.

El portaveu del grup popular, Salvador Puy, considera que aquest nou gravamen suposaria un increment important del cost de producció en un sector que té un marge de beneficis molt petit. A més, afirma que aquest nou cànon en realitat és un impost, ja que la recaptació no ofereix cap contrapartida per a les explotacions ramaderes i no ha de ser el sector ramader qui pagui la mala gestió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Salvador Puy recorda que la majoria d’explotacions ramaderes estan situades a la província de Lleida, i són un dels pilars econòmics del territori, i el que faria aquest nou increment de costos seria repercutir directament sobre l’economia interna de Lleida. D’aquesta manera, Puy remarca que l’afany recaptatori de la Generalitat no pot estar per damunt de la viabilitat de les explotacions ramaderes.

Així mateix, afegeix que l’any 2014 va haver-hi una forta reducció pressupostària que, combinada amb l’actual crisi de preus del porcí, fa que el lleuger increment per a l’any 2015 no sigui suficient per donar tot el recolzament necessari a les explotacions ramaderes.

El diputat popular acusa a la Generalitat de manca de diàleg amb el sector, ja que no se’ls ha tingut en compte durant aquest any 2014 alhora de parlar sobre el problema, i recorda que a finals del any 2013 el Govern es va comprometre a parlar amb el sector abans de qualsevol acció sobre el cànon, però ha pres la decisió sense haver-li’s comunicat absolutament res.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!