17 septiembre, 2013

Moció del PP a la Diputació per demanar incloure el Pirineu de Lleida en el projecte d’organització dels Jocs Olímpics d’hivern



· Salvador Puy afirma que el Pirineu lleidatà garanteix una quantitat de neu òptima per acollir competicions olímpiques, donat que algunes instal·lacions, com les de la Val d’Aran, es troben en la vessant nord del Pirineu, una condició geogràfica que no es troba en cap altre indret de Catalunya.

· El diputat provincial considera que l’anunci d’ubicar la vila de premsa dels Jocs a la Seu d’Urgell, no pot fer que les institucions lleidatanes renunciïn a demanar que estacions d’esquí del Pirineu de Lleida acullin competicions olímpiques.

 

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

El grup del PP a la Diputació presentarà una moció al ple d’aquest divendres en el que demana que el Pirineu de Lleida formi part del projecte d’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona, sigui per l’any 2022, 2026 o 2030.

El diputat i portaveu popular, Salvador Puy, considera que el Pirineu de Lleida mereix ser candidata a subseu olímpica, tenint en compte que és la zona de Catalunya amb més complexos hivernals, de més qualitat i varietat, i que ofereix una major garantia per poder disposar d’una quantitat de neu òptima per acollir competicions olímpiques, donat que algunes instal·lacions, com les de la Val d’Aran, es troben en la vessant nord del Pirineu, una condició geogràfica que no es troba en cap altre indret de Catalunya.

Puy assenyala que la coorganització de proves olímpiques al Pirineu de Lleida suposaria un impuls pel territori, i representaria una oportunitat per a la millora i construcció d’infraestructures i de vies de comunicació, i representarien, a la vegada, una inversió de futur per al territori.

El diputat provincial considera que l’anunci d’ubicar la vila de premsa dels Jocs a la Seu d’Urgell, no pot fer que les institucions lleidatanes renunciïn a demanar que estacions d’esquí del Pirineu de Lleida acullin competicions olímpiques.

Puy recorda que institucions lleidatanes, tant del Pirineu com de la Plana, han reivindicat la inclusió del Pirineu de Lleida en el projecte olímpic de Barcelona en els Jocs d’Hivern, i ha recordat que la pròpia Diputació de Lleida ha donat suport oficial a l’organització d’aquests Jocs Olímpics, i que fins i tot ja ha efectuat aportacions econòmiques.

En aquest sentit, el grup del PP considera que la Diputació de Lleida no hauria de concedir cap més subvenció a la candidatura de Barcelona, si finalment el Pirineu de Lleida no acaba sent subseu olímpica.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!