23 febrero, 2013

Marisa Xandri qualifica de “tendencioses i sectàries” les preguntes que fa Els Matins de TV3 als espectadors· La diputada Marisa Xandri denuncia que “tal i com estan plantejades amb paraules com ‘fer por’, ‘destruir’ o ‘punt de no retorn’ és fàcil veure l’animadversió que ofereixen cap a tot allò que fa el Govern d’Espanya”

· Pregunta si aquestes “surten del carrer Còrsega o del carrer Calàbria” referint-se a les seus de CiU i d’ERC

La Diputada Marisa Xandri

La Diputada Marisa Xandri

La diputada del PPC i portaveu a la Comissió de Control de l’Actuació la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, Marisa Xandri, ha qualificat avui de “tendencioses i sectàries” les preguntes que fa el programa “Els Matins” de TV3 als espectadors per tal de que hi participin via telefònica o a través de les xarxes socials. Xandri ha explicat que el grup parlamentari del PPC ha fet un recull del més de un centenar de preguntes fetes des de l’inici de la temporada al setembre, i “la gran majoria d’elles donen una visió unidireccional del que fa referència a la sobirania de Catalunya”. “És més, tal i com estan plantejades amb paraules com ‘fer por’, ‘destruir’ o ‘punt de no retorn’ és fàcil veure l’animadversió que ofereixen cap a tot allò que fa el Govern d’Espanya”, ha afegit tot destacant que utilitzen un llenguatge “

La diputada ha citat algunes d’elles, com ara la del passat 5 de novembre: ‘Dubteu que Catalunya estigui patint un espoli fiscal?’. “Aquesta pregunta dona per fet l’espoli, dirigint els espectadors clarament cap a una resposta”, ha explicat. També ha citat la pregunta del dia del passat 27 de setembre: ‘El Govern ha de convocar un referèndum encara que no sigui legal?’. “Amb aquesta s’evidencia que des de la televisió pública s’està cridant a l’incompliment de les lleis actuals, és un fet molt greu”, ha afegit Marisa Xandri.

Repassant totes les preguntes fetes als espectadors, la diputada ha detectat que ”quan es parla de corrupció i aquesta afecta a Catalunya, la pregunta és genèrica sense entrar en el moll de l’os”. “Casos com el de Millet, ITV; Ausàs o Clotilde, no han estat noticia en les preguntes, no n’hi ha una sola ni una sola al respecte”, ha denunciat la diputada contraposant que “pel cas Bàrcenas si que es va demanar opinió als espectadors, això no és casualitat”.

Pel que fa a les temàtiques de les preguntes, la diputada ha denunciat que “de les 104 preguntes, només una va tractar sobre l’atur quan aquesta és la primera preocupació dels catalans”.  En aquest sentit, fent referència a aquestes preocupacions que el Centre d’Estudis d’Opinió detecta, “la relació Catalunya-Espanya ocupa el quart lloc a les preocupacions de la ciutadania i en canvi més d’una tercera part de les preguntes que fa el programa als espectadors tracten sobre això”. “Veient tot això, la única conclusió és en forma de pregunta: aquestes preguntes surten del carrer Còrsega o del carrer Calàbria?”, ha dit la diputada en relació a les seus dels partits de CiU i d’ERC.

En definitiva, la diputada ha conclòs assegurant que “queda clar que l’únic objectiu és fer creure als catalans que a Catalunya hi ha un pensament únic”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!