6 marzo, 2014

Marisa Xandri insta al Govern a garantir que només onegin banderes oficials en les dependències dels Mossos d’Esquadra· La diputada per Lleida denuncia que a l’oficina policial dels Mossos d’Esquadra a Guissona oneja una bandera estelada

· Afirma que “per molt que ho desitgi CiU, l’estelada no és la bandera oficial de Catalunya ni ens representa a tots els catalans” i manifesta que “ja n’hi ha prou d’utilitzar l’administració i les institucions per fer partidisme”

La diputada del PPC Marisa Xandri ha exigit avui al Govern de la Generalitat a garantir que només onegin banderes oficials en les dependències dels Mossos d’Esquadra “i en cap cas banderes estelades”. Mitjançant una proposta de resolució presentada avui al Parlament, la diputada demana que es faci complir la legislació vigent i es retirin “de manera immediata” les banderes no oficials. En concret, Xandri denuncia que a l’oficina policial dels Mossos d’Esquadra a Guissona (Segarra) oneja una estelada i exigeix que es procedeixi a la seva retirada.

Mossos Guissona“Per molt que ho desitgi CiU, l’estelada no és la bandera oficial de Catalunya ni ens representa a tots els catalans”, ha afirmat la diputada remarcant que “ja n’hi ha prou d’utilitzar l’administració i les institucions per fer partidisme”. En aquest sentit ha afegit que “a ningú se li acudiria considerar normal que onegessin banderes del PP o PSC, per posar un exemple, a llocs oficials”.

En la proposta de resolució s’argumenta que l’article 11.2 a) de la Llei 10/1994 de la policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra estableix que “els membres del cos de Mossos d’Esquadra han d’actuar, en compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat”. “El fet que onegi una bandera estelada en una dependència dels Mossos comporta la utilització política i partidista del cos i de la seva imatge corporativa”, ha denunciat recordant que també s’està incomplint la Llei 39/1981 en la que es regula l’ús de banderes.

Xandri ha explicat que “els Mossos d’Esquadra com a cos policial ha d’estar al servei de tots els catalans sense que es pugui comprometre la seva neutralitat política i imparcialitat”. En aquesta línia considera que “els catalans, que paguen amb els seus impostos el servei públic de seguretat, exigeixen una policia de tots, en cap cas partidista”.

La diputada evidencia que “el fet que la conselleria d’Interior permeti que onegin banderes estelades en dependències policials deteriora la imatge del cos i de la funció que desenvolupen”. “Òbviament també comporta que milers de ciutadans que no se senten representats per aquesta bandera desconfiïn i tinguin una actitud de desafecció vers els Mossos, irresponsabilitat que està provocant la passivitat i permissivitat el departament d’Interior”, ha assenyalat.

El PPC ha registrat també al Parlament una bateria de preguntes escrites relatives a aquesta qüestió en la que es demanen explicacions al conseller d’Interior. En concret es pregunta per què no s’ha retirat l’estelada de les oficines de Guissona, si pensa donar l’ordre per treure-la i quan ho farà.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!