4 octubre, 2013

CiU i ERC rebutgen que el Govern inclogui als pressupostos del 2014 la construcció de la nova escola d’Almenar· La diputada del PPC, Marisa Xandri, denuncia que “actualment l’escola no té l’espai ni les instal·lacions adients per donar cabuda al volum d’alumnes que hi ha”

· Recorda que “les obres haurien d’haver començat el passat 2011, però degut a la manca de pressupost, encara no hi ha ni una pedra”

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del Partit Popular Català, Marisa Xandri, ha lamentat avui que CiU i ERC hagin votat en contra del primer punt d’una proposta de resolució del PPC, en què es demanava al Govern “incloure als pressupostos de la Generalitat pel 2014 la dotació pressupostària necessària per iniciar la construcció de la nova escola a Almenar”.

Durant la seva intervenció a la comissió d’Ensenyament i Universitats, Xandri ha explicat que “l’Escola d’Almenar va ser construïda l’any 1935 i actualment compta amb 280 nens escolaritzats però no amb l’espai i les instal·lacions adients per donar cabuda a aquest volum d’alumnes”. “Aquesta falta d’espai provoca que en alguns casos s’imparteixin les classes als passadissos i al menjador, i que alumnes de tercer, quart i cinquè de primària ocupin de forma provisional l’espai de la segona planta de la llar d’infants”, ha denunciat.

En aquesta línia, la diputada popular ha assenyalat que “un altre problema de l’escola és que hi manquen instal·lacions com una aula de ciències i gimnàs, i a més, la seva estructura està molt deteriorada degut a la manca de manteniment”.

Marisa Xandri també ha recordat que “la Generalitat disposa dels terrenys necessaris per a iniciar les obres de construcció de la nova escola”. “Aquestes obres s’haurien d’haver començat el passat 2011 i la nova escola havia d’entrar en funcionament durant el curs passat” ha manifestat, lamentant que “degut a la manca de pressupost, encara no hi ha ni una pedra”.

D’una altra banda, la diputada ha celebrat que s’hagi aprovat per unanimitat els altres dos punts de la proposta de resolució, que inclou esmenes transaccionals. Al segon punt aprovat es demana a la Generalitat “garantir el correcte funcionament del sistema de sanejament i calefacció de l’antiga escola”. “Fins que la nova escola estigui en funcionament”, ha matisat.

I el tercer punt, ha explicat la diputada, insta al Govern a “acordar amb els municipis del Segrià un pla prioritzar d’inversions en centres educatius a la comarca, amb calendari inclòs, per tal de reservar les partides necessàries en els pressupostos que s’acordin per iniciar la construcció de la nova escola d’Almenar i de la resta d’inversions pendents”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!