2 diciembre, 2014

Marisa Xandri denúncia que CIU i ERC impedeixen que el Govern posi en funcionament la residència i centre de dia per a discapacitats del barri de Balàfia de Lleida· La diputada Marisa Xandri lamenta que “actualment, l’edifici es troba abandonat i en procés de deteriorament, fruit del desús i la manca de manteniment del solar del carrer Vic, on l’equipament es troba ubicat”

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del Partit Popular Català Marisa Xandri ha lamentat avui que CIU i ERC hagin votat en contra d’una proposta de resolució del PPC en què s’instava el Govern a “posar en funcionament, abans de finalitzar el 2014, la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat física del barri de Balàfia de Lleida”. Així mateix, es reclamava a la Generalitat “incloure en els pressupostos de 2015 la dotació pressupostària adreçada a la concertació de places, tant pel que fa a la residència com al centre de dia”.

Xandri ha explicat que “la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Lleida Àngel Ros van posar el març de 2010 la primera pedra de la futura residència i centre de dia ‘Lleida-Balàfia’, ubicat al barri de Balàfia de Lleida, per a persones amb discapacitat física”. “El centre, que previsiblement havia d’entrar en funcionament el setembre de 2011, fou acabat a principis de 2012, i el Departament va invertir en aquest nou equipament públic 7.389.683 euros”, ha afegit.

En aquesta línia, la diputada del PPC ha assenyalat que “la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat física té una superfície de 3.502 metres quadrats repartits en soterrani, planta baixa i quatre plantes més; i disposa de 59 places, distribuïdes en 45 habitacions individuals i 7 habitacions dobles”. “A la planta baixa de l’edifici, s’ubiquen diverses aules i tallers, així com un gimnàs de rehabilitació, una sala de reunions i despatxos pel personal, entre altres; l’àrea residencial ocupa les quatre plantes superiors, i a cada planta, a més de les habitacions dels residents, també hi ha un menjador i una sala d’esbarjo”, ha manifestat.

Així mateix, Marisa Xandri ha recordat que “el servei s’adreça a aquelles persones amb greus disminucions que, a causa del seu alt grau d’afectació necessiten atenció i suport per a les activitats de la vida diària i que, per raons familiars, socials, o de localització geogràfica, no poden viure a casa seva”.

 

Finalment, la diputada del PPC ha lamentat que “actualment, l’edifici es troba abandonat i en procés de deteriorament, fruit del desús i la manca de manteniment del solar del carrer Vic, on l’equipament es troba ubicat”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!