26 junio, 2013

Marisa Xandri demana al Govern que modifiqui els requisits lingüístics als informes d’estrangeria· La diputada del PPC per Lleida manifesta que “sembla esperpèntic que siguin tan curosos amb el coneixement d’idiomes per part dels immigrants i tan poc en preocupar-se d’aquells que viuen a Catalunya de forma il·legal i vulnerant els drets de la dona”

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del Partit Popular Català, Marisa Xandri, ha demanat avui al Govern de la Generalitat que “modifiqui els requisits lingüístics als informes d’estrangeria, ja que actualment es demana que els immigrants tinguin les competències comunicatives bàsiques en les dues llengües oficials de Catalunya”. Així mateix, la diputada popular ha criticat que “en cas de no poder comunicar-se mínimament en les dues llengües, es demani haver iniciat una formació en la llengua que desconegui amb un mínim de 45 hores -25 més de les 20 hores exigibles fins el moment”.

En aquesta línia, Xandri ha assenyalat que “aquesta obligatorietat incrementa el nombre d’informes desfavorables”. “Quin sentit té un informe desfavorable a un llatinoamericà que entén i parla perfectament el castellà”, s’ha preguntat la diputada. “Sembla esperpèntic que siguin tan curosos amb el coneixement d’idiomes per part dels immigrants i tan poc en preocupar-se d’aquells que viuen a Catalunya de forma il·legal i vulnerant els drets de la dona”, ha afegit.

Xandri ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a la comissió de Benestar Social i Família, després de la compareixença del director general d’immigració, Xavier Bosch, portada a terme gràcies a la sol·licitud del Partit Popular Català. “Crèiem necessària aquesta compareixença, ja que ara fa justament un any que va entrar en vigor la Instrucció en la que s’establien els criteris comuns que han de seguir tots els ajuntaments per l’elaboració dels informes d’estrangeria”, ha explicat.

D’altra banda, Xandri ha demanat avui Govern que “aprovi un pla, juntament amb els Ajuntaments, per garantir una inspecció ocular efectiva als habitatges, i que actuï d’ofici per lluitar contra la sobreocupació”. “Des del PPC creiem que s’ha d’augmentar la superfície mínima per persona als habitatges”, ha manifestat, concretant que “demanem augmentar de 56 a 68 metres quadres la superfície mínima per 6 persones, i que a partir de la setena persona, els metres augmentin de 10 en 10”.

Per acabar, Xandri ha recordat al director general d’immigració que el Síndic de Greuges “ha proposat que s’informi a la persona interessada abans d’emetre un informe desfavorable per tal que l’afectat pugui fer al·legacions”. “Què en pensa, senyor Bosch?”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!