26 febrero, 2014

Marisa Xandri constata que hi ha “una manca de coordinació en medi natural entre els Departaments de Territori i Agricultura”· La diputada per Lleida recorda a Vila que “la prioritat del Govern ha de ser millorar la gestió del espais naturals protegits i no fer projectes d’ampliació”

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada al Parlament del Partit Popular Marisa Xandri ha constatat avui “una manca de coordinació en medi natural entre els Departaments de Territori i Agricultura de la Generalitat de Catalunya”. En aquest sentit, Xandri ha destacat que “la gestió dels espais naturals protegits és una competència que té la conselleria d’Agricultura i no la d’Agricultura, pel que avui hagués estat més adequada una compareixença conjunta entre els consellers Vila i Pelegrí, i no només la del conseller de Territori”. Així mateix, la diputada del PPC ha manifestat que “ens interessa que la política forestal del Govern funcioni, que es revisi el Pla de recol·lecció de bolets de Catalunya o que s’aprovin els Plans especials de diversos Parcs Naturals”.

Durant la seva intervenció a la comissió, Marisa Xandri ha recordat a Santi Vila que “la prioritat del Govern ha de ser millorar la gestió del espais naturals protegits, una superfície que ocupa més del 30% del territori català, i no fer projectes d’ampliació, en nombre i superfície, de Parcs Naturals. “Catalunya disposa de suficients zones protegides i el que cal, més que reordenar o delimitar espais, és gestionar de forma eficaç els escassos recursos destinats a aquestes zones”, ha afegit.

En aquesta línia, la diputada del Partit Popular Català s’ha mostrat a favor de que es puguin realitzar activitats mediambientals compatibles en els Parcs, “respectant sempre l’objectiu primordial de conservació dels Parcs Naturals com llocs excepcionals”.

 

Per últim, Xandri ha fet referència a l’avantprojecte de Llei de Parques Nacionals, aprovada pel Consell de Ministres el passat 24 de gener. Així mateix, la diputada del PPC ha destacat que “Espanya és pionera en el món en la protecció d’aquests espais i no pretén treure competències a ningú, sinó millorar la coordinació entre tots els Parcs Nacionals i garantir la seva conservació”.  “Entenc que vostè la critiqui després de sentir-li dir que els espais naturals són configuradors d’identitat nacional”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!