31 agosto, 2015

Marisa Xandri anuncia una inversió de l’Estat de 400.000 euros per restaurar la Porta dels Apòstols de la Seu VellaFOTO PP LLEIDA-PORTA DELS APÒSTOLSLa candidata del PP de Lleida al Parlament, Marisa Xandri, ha anunciat que el Govern de l’Estat invertirà 400.000 euros per restaurar la Porta dels Apòstols de la Seu Vella. Xandri ha manifestat la “seva satisfacció” perquè el govern de Mariano Rajoy “hagi acceptat l’esmena presentada pel diputat al Congrés per Lleida, Josep Ignasi Llorens”.

En aquest sentit, la cap de llista per Lleida ha afirmat que l’esmena “recull les aspiracions de diverses entitats de la ciutat, en especial la dels Amics de la Seu Vella, que havien manifestat el seu interès per restaurar aquesta porta emblemàtica del monument”, i ha remarcat que “poder executar aquesta obra és un pas més perquè el conjunt monumental sigui reconegut com a Patrimoni Mundial”.

Xandri ha destacat que “l’èxit de la recuperació econòmica impulsada pel Govern de Mariano Rajoy permet que inversions tan importants com la que presentem avui puguin sortir a la llum”.

Per la seva part, Josep Ignasi Llorens ha precisat que l’esmena que ha estat acceptada va a càrrec del capítol 6 d’inversions reals i del Programa de Conservación y Restauración de Bienes Culturales.

Així mateix, Llorens ha destacat que “és insòlit que el Grup Parlamentari del Partit Popular introdueixi esmenes als seus propis pressupostos, un fet que demostra la sensibilitat del Govern d’Espanya davant una obra tan estimada pels lleidatans”.

El diputat al Congrés ha assenyalat que entre les 4.000 esmenes que s’han presentat als pressupostos, 80 són del Grup Parlamentari del Partit Popular, entre les quals hi ha la referent a la de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella”.

En el text de l’esmena presentada pel Partit Popular es ressalta que “la Seu Vella és el monument més emblemàtic de Lleida. Es tracta d’un temple de gran bellesa que, com ha confirmat el ministre d’Educació, Cultura i Esports, opta a ser declarada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. De les cinc portes d’accés, la de l’oest, coneguda com la Porta dels Apòstols, que data del segle XIV, i que dóna accés al claustre, requereix fer obres de condicionament. L’enorme interès cultural i l’impacte i la rellevància monumental per a Lleida, aconsellen portar a terme aquest condicionament el més aviat possible”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!