15 diciembre, 2015

Llorens: “Rere l’oferta de menys dotació d’aigua que fan ara als potencials nous regants del Segarra-Garrigues hi és la voluntat d’emportar-se’n l’aigua a Barcelona”Rere la oferta d’abaratir el cost per hectàrea de les obres de la xarxa de distribució a canvi d’acceptar una dotació menor d’aigua que ara es fa als potencials nous regants del Canal Segarra-Garrigues hi és “la voluntat” d’emportar-se’n l’aigua a Barcelona. Així n’opina el cap de llista del Partit Popular al Congrés per la província de Lleida José Ignacio Llorens i així ho ha destacat avui en declaracions realitzades durant el passeig electoral que aquest matí ha fet avui a Tàrrega. Tot plegat, considera Llorens, pot ser “una trampa” perquè obre la porta a destinar l’aigua que no empraran els nous regants “a d’altres usos” diferents dels que van motivar la declaració de projecte d’interès general que es va promoure per aquesta infraestructura: “Avui estem al cor del Segarra-Garrigues i ens trobem una gran sorpresa. Reduïr les dotacLlorens Segarra Garrigues1ions d’aigua a canvi d’abaratir el preu com ara es planteja des de la Generalitat és una maniobra que, considero, té la voluntat claríssima d’emportar-se’n l’aigua cap a Barcelona”.

Segons la oferta que ara es fa als potencials nous regants, aquests comptaran amb només 3.500 metres cúbics en comptes de 6.500 i pagaran 1.550 euros per hectàrea en comptes dels 3.100 que s’havien fixat com a contribució de cada agricultor a les obres de la xarxa de distribució que ha de portar l’aigua del canal fins les finques. Llorens destaca que tot plegat és “una gran trampa dels mateixos mafiosos de la política que quan tenien la competència del Segarra-Garrigues no la van fer i ara tampoc han pagat la part que li toca de la xarxa principal” i que té com a objectiu “alliberar” una quantitat d’aigua per dur-la a Barcelona. Per reduir la quantitat a la qual han de fer front els pagesos, Llorens fa una proposta alternativa: “els regants, en un principi, han de pagar el 30% dels 10.000 euros per hectàrea als quals s’han de fer front per posar en reg les seves finques i com que entenem que això està fora de les possibilitats dels regants, proposem una solució: La Generalitat ha de fer que el projecte es consideri modernització de reg i així el projecte podrà entrar als Plans de Desenvolupament Rural i en disposarem de fons europeus també. Així aconseguirem que els agricultors només hagin de pagar la meitat i no haver de reduir les dotacions d’aigua. Amb 3.500 metres cúbics només n’hi ha dotació pel que s’anomena reg de suport” . Llorens ha recordat també que l’Estat impulsa obres com l’A-14 Lleida-Val d’Aran o el desdoblament de la N-240 mentre la Generalitat, “no ha posat ni una sola pedra a la carretera que va de Lleida a la Seu d’Urgell tot i que tothom sap que els senyors de Convergència fan un ús intens d’aquesta carretera per anar a Andorra”. El candidat popular es pregunta amb quin objectiu volen anar ara al Congrés els candidats de Democràcia i Llibertat: “si ens diuen que volen desconnectar de l’Estat, entenc que volen anar a Madrid a cobrar. A cobrar mentre no paguen, perquè els pagesos catalans encara no han cobrat els diners de la PAC. Ara diuen des de la Generalitat que els pagaran el dia 18. Ja ho veurem…el dia 18 són dos dies abans d’eleccions. Ells sabran perquè ho fan així”.

“Cal complir la Llei”

Durant la seva visita a Tàrrega, Llorens s’ha referit també a la denúncia relativa a la presència d’una bandera independentista a la façana de l’Ajuntament de la ciutat que el Partit Popular ha presentant a la Junta Electoral de Zona de Cervera ahir 14 de desembre: “Hem presentat la denúncia perquè és una vergonya que no es compleixi la Llei. Ja no sé que dir d’aquest partit que abans es deia Convergència i ara no sé ni com se diu perquè s’amaga rere unes noves sigles en cada comici”. L’article 50.2 de la LOREG especifica que des de la convocatòria de les eleccions i fins la celebració d’aquestes els poders públics no poden “emprar imatges o expressions coincidents o similars” a les que empren algunes de les entitats polítiques que participen als comicis”.

“Pedro Sánchez va actuar com un gamberro”

Llorens s’ha referit avui també al debat electoral que ahir van mantenir Mariano Rajoy y Pedro Sánchez i ha indicat que considera el comportament del candidat socialista absolutament fora de lloc: “De fet no va haver debat. El candidat de la oposició es va comportar com un veritable gamberro i ens va demostrar tothom que no està capacitat per presidir res i que tampoc serveix com a líder de l’oposició d’un país com Espanya. Arriba fins i tot a fer bo a Zapatero”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!