28 enero, 2014

Llorens: “Les cooperatives catalanes no rebran les ajudes per fusió de la PAC, perquè la Generalitat no ho vol”JOSEP IGNASI LLORENS-SALVADOR PUYEl president de la Comissió d’Agricultura del Congrés dels Diputats, Josep Ignasi Llorens, ha manifestat avui que les cooperatives catalanes no es veuran beneficiades de les ajudes que atorga la PAC per a fusió de cooperatives perquè “la Generalitat no ho vol”.

En roda de premsa, Llorens ha dit que el Govern de l’Estat vol impulsar la Llei de Fusió de Cooperatives però Catalunya l’ha rebutjat, “a pesar que el Pla de Desenvolupament Rural contempla ajuts per la fusió de cooperatives”.

El diputat del PP per Lleida al Congrés ha dit que la reforma de la PAC “ha estat un gran èxit inesperat”, perquè per al nou període s’integraven 12 nous estats per al repartiment dels ajuts. I a pesar de la complicada situació financera, Espanya podrà mantenir per als anys 2014-2020 una quantitat similar d’ajudes respecte al període anterior: 47.000 milions d’euros, “una quantitat important si tenim en compte que les ajudes de la PAC representen un 30 per cent de la renda agrària”, ha destacat Llorens.

També ha afirmat que el Pla de Desenvolupament Rural es contempla porta a terme una política estatal de regadius, per incentivar reg d’interès general, com és el cas del canal Segarra-Garrigues”.

Llorens, que ha anunciat la compareixença del ministre Miguel Arias Cañete a la comissió d’Agricultura, a petició pròpia, ha lamentat que el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, hagués manifestat en un primer moment la seva satisfacció per l’aportació de la PAC als plans de desenvolupament rural de les autonomies, i després manifestés tot el contrari, dient que Catalunya sortiria perjudicada en aquesta nova PAC. Llorens ha atribuït aquest canvi d’opinió de Pelegrí a un toc d’atenció de la direcció de CiU al conseller d’Agricultura, per haver valorat positivament, en un primer moment, la negociació del Ministeri d’Agricultura sobre la PAC.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!