22 octubre, 2015

Llorens: “La política d’ocupació del Govern de Rajoy ha permès que l’atur hagi baixat a Lleida en 6.200 persones en els darrers 4 anys”El diputat al Congrés Josep Ignasi Llorens

El diputat al Congrés Josep Ignasi Llorens

El diputat al Congrés per Lleida i president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés, Josep Ignasi Llorens, ha destacat avui que “la política d’ocupació del Govern de Rajoy ha permès que l’atur s’hagi reduït a Lleida en 6.200 persones en els darrers 4 anys, i que la taxa d’atur, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), publicades avui, hagi baixat del 17,1% de finals de l’any 2011 al 14% actual”. Així mateix, Llorens ha destacat que a la província de Lleida, la xifra d’ocupats ha augmentat en 7.400 persones en el darrer any, situant la xifra de treballadors en 193.500.

Davant d’aquestes xifres, el diputat al Congrés ha afirmat que “el Govern del PP ha aconseguit fer en aquesta legislatura el més difícil, evitar la intervenció, superar la crisi, i donar la volta a la situació, impulsar la recuperació econòmica i crear llocs de treball”, i ha recordat que l’atur s’ha reduït en 650.000 persones en el darrer any, “la reducció d’atur més important de la història”, i des dels darrers dos anys hi ha 1 milió d’ocupats més.

També ha recordat que l’any 2011 la meitat de l’atur europeu es generava a Espanya, “i ara la meitat dels llocs de treball que se generen a la Unió Europea es creen a Espanya. Hem passat de ser un problema a ser un exemple a Europa”, ha remarcat.

Llorens també ha destacat les bones xifres que ha hagut en el conjunt d’Espanya en matèria d’ocupació, ja que les dades de l’EPA assenyalen que l’atur ha disminuït en 298.200 persones durant el tercer trimestre de l’any, situant la xifra total d’aturats a nivells de l’any 2011 amb 4.850.800, baixant dels cinc milions per primera vegada en quatre anys.

Així mateix, Llorens ha ressaltat que la taxa d’atur s’ha reduït 1,2 punts, fins al 21,18% de la població activa, “que és la més baixa des del segon trimestre del 2011”, i el fet que en el darrer trimestre el número d’ocupats hagi augmentat en 182.200 persones, el major increment en un tercer trimestre des de l’any 2006, que ha permès arribar a la xifra de 18.048.700 treballadors en tota Espanya.

En aquest sentit, Llorens ha assenyalat que “les previsions del Govern de Mariano Rajoy s’han complert, i el cinquè pressupost aprovat en aquesta legislatura –un fet inèdit en la història de la democràcia a Espanya- que ha estat aprovat aquesta setmana, segueix marcant el camí per crear 500.000 llocs de treball anuals, que han de portar a l’any 2020 a aconseguir la xifra dels 20 milions d’empleats, xifra que garantiria un major Estat del Benestar a tota Espanya”, ha conclòs.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!