16 noviembre, 2015

Llorens: “La Generalitat ha d’espavilar-se en construir la xarxa secundària del canal Segarra-Garrigues”LLORENS-FIRA DE L'OLI DE MAIALSEl candidat del PP al Congrés, Josep Ignasi Llorens, ha manifestat avui que el Govern del Partit Popular està complint amb els seus compromisos. “Els 82 kilòmetres del canal Canal Segarra-Garrigues estan finalitzats i s’estan executant els treballs de la presa d’Albagès, que estaran acabats l’any 2017. I no només això, el Govern del PP ha pagat la part que li corresponia per construir la xarxa principal del canal, i també ha anticipat la part que li corresponia a la Generalitat, ja que no ha pagat la seva part de l’obra amb fons propis, sinó que ho ha finançat amb càrrec al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i del Fons de Pagament a Proveïdors, que li ha facilitat el Govern de l’Estat perquè la Generalitat pogués finançar la meitat de les obres del canal principal”, ha assegurat Llorens.

Llorens, que avui ha visitat la Fira de l’Oli de Maials, acompanyat dels membres de la candidatura, Irene Pardo i Miquel Àngel Balao, també s’ha referit a la xarxa secundària del canal, que és competència de la Generalitat. “Les obres estan en aquests moments molt endarrerides, i la Generalitat no només no ha pagat la meitat que li tocava de la xarxa principal, sinó que no posa els recursos necessaris per posar en marxa la xarxa secundària. Això té una especial rellevància en el Baix Segrià i les Garrigues, perquè els pagesos que no tenen regs estan esperant a que s’acabi la xarxa secundària”.

En aquest sentit, el candidat del PP de Lleida al Congrés ha dit que “la Generalitat ha de fer dos coses: pagar la part que li toca, que li ha deixat el Govern de l’Estat, i espavilar-se per construir la xarxa secundària. I sobretot, i el més important, és no utilitzar el Segarra-Garrigues  per fer finançaments per a altres finalitats. És a dir, els recursos del Segarra Garrigues s’han de destinar per construir la xarxa secundària.

Respecte a les declaracions d’ahir del conseller d’Agricultura sobre els PDR, en el marc de la inauguració de la Fira de l’Oli de Maials, Llorens li ha demanat que “no continuï enganyant a la gent i no creï falses expectatives amb els joves, perquè quan diu el conseller que hi ha 700 plans de millora  per accedir als PDR de joves agricultors, es refereix a 700 sol·licituds de les quals no hi ha aprovada ni una, i la major part són denegades”. Llorens també ha volgut recordar al conseller que els PDR són fons cofinançats, on la meitat dels diners venen de la Unió Europea, i l’altra meitat entre el Govern de l’Estat i la Generalitat. “Si el Govern de la Generalitat, com està fent fins ara Convergència, no posa la seva part, es perden tots els demés recursos, els que posa la Unió Europea i els del Govern central. Per tant, menys mentides, més compliments amb el sector agrari, que és un sector estratègic dins la recuperació de l’economia, i més sentit de la responsabilitat de les tasques de Govern, que ara mateix té abandonades Convergència”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!