9 diciembre, 2015

Llorens dirigeix el debat i evidencia que el PP és la única garantia pel assegurar una Lleida pròspera dins d’Espanya i EuropaDes del segon primer, amb idees clares i amb la solvència que només dóna la feina feta i l’experiència acumulada, el cap de llista al Congrés per Lleida José Ignacio Llorens ha dirigit aquesta nit –s’ha emès avui, tot i que s’havia gravat dilluns- un debat de caire matusser en el qual s’ha evidenciat que els candidats dels partits independentistes jugaven a casa però que Llorens ha trencat trencar des de bon inici en obrir-lo tot repartint exemplars de la Constitució a la resta de candidats: “Fa dos dies del 6 de desembre i com que estic bastant segur que molts de vostès no se l’han llegida, els hi faig aquest obsequi”, ha assenyalat Llorens mentre aprofitava el seu primer torn d’intervenció per fer l’entrega. “Els hi he entregat, perquè vull que tots siguin conscients de que, si poden aspirar a convertir-se en diputats, és gràcies a aquesta Constitució que molts no respecten”, ha indicat el candidat després de la gravació d’un debat que s’ha iniciat tot abordant la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya.

 

La primera intervenció de Llorens ha versat sobre aquest particular i, en ella, el candidat popular ha demanat respecte a la resta de participants al debat per un text que fixa el marc de convivència i ha definit l’anomenat procés com a una “gran mentida” que només persegueix “la creació d’un espai d’impunitat per amagar les corrupteles de la família” però que ha acabat posant Catalunya “a les mans d’un partit antisistema com és la CUP. De fet, ja no sabem ni qui representa el que havia estat Convergència”. Toni Postius, convergent i candidat de la coalició Democràcia i Llibertat, ha replicat tot indicant que, segons la seva consideració “el PP ha governat contra Catalunya i això es veu a les xifres d’inversió de l’Estat a Lleida”. Aquí, Llorens, ha reivindicat el valor d’infraestructures com ara el Túnel de Vielha, el Segarra-Garrigues p l’estació de l’AVE al bell mig de Lleida. Amb la recuperació econòmica, ha dit Llorens, “s’obre un escenari en el qual l’Estat podrà desenvolupar el desdoblament de la N-240, l’A-14 Lleida-Val d’Aran i completar les modernitzacions de reg pendents”. El valor del Segarra-Garrigues ha estat fins i tot reconegut per Mònica Lafuente, la candidata del PSC, que ha definit el canal com una obra cabdal per Lleida i l’ha defensada davant del candidat d’En Comú Podem Jaume Moya, que l’ha titllat “d’obra faraònica”. Moya ha utilitzat aquests termes per referir-se també al ja dotat econòmicament amb partida desdoblament de la N-240. “Expliqui els pagesos senyor Moya que vostè considera el Segarra-Garrigues una obra faraònica”. Moya ha definit la N-240 com a “escorxador” i ha demanat que “s’alliberi l’autopista” en comptes de fer el que plantegen Llorens i el Partit Popular: “Clar que és un escorxador, per això preciosament la desdoblem”.

 

Tot i això, la decisió de repartir constitucions presa per Llorens ha monopolitzat bona part d’un debat en el qual la resta de candidats ha debatut amb els llibres entregats per Llorens a la mà. Lafuente ha manifestat no trobar-se “de gust” amb la Constitució i ha manifestat el seu desig de “canviar-la” tot i que no ha estat capaç de concretar quins serien els canvis davant les preguntes directes d’un Llorens que ha aprofitat la circumstància per fer el PSC posicionar-se de manera clara en relació a la dicotomia Catalunya-Espanya. “Li he preguntat directament, però només m’ha dit que volia fer un seguit de canvis per blindar determinades qüestions com ara drets socials que nosaltres ja garantim i que ampliarem amb la recuperació econòmica i sí que he aconseguit que em digués que ells volen organitzar un referèndum sobre la relació de Catalunya i la resta d’Espanya en el qual hi participaríem tots els espanyols. L’he trobada molt despistada, la veritat, especialment pel que fa a política agrària. Si ara els nostres pagesos disposen de 47.000 milions d’euros fins 2020 per rebre’ls en forma d’ajudes directes, és, perquè nosaltres, de la mà d’Arias Cañete, vam renegociar i solucionar els problemes que va deixar el darrer Govern Zapatero. Ells pretenien implantar una tarifa plana segons la qual cobraria igual un agricultor actiu que un que no ho fos i això hauria estat la fi del nostre sector agrari. El camp espanyol hauria deixat de ser un sector productiu”. Llorens ha volgut parlar en acabar el debat de la resta de candidats: “A Lafuente ja dic que l’he vista despistada i a Postius l’he trobat en termes futbolístics, un trencacames i de poc refiar. Al debat li he dit: ell criticava Àngel Ros per ser diputat al Parlament i ara vol anar a Madrid per fer no ben bé què. Toni Postius, que era molt evident que jugava a casa. D’Eritja, d’ERC, no puc dir gaire a banda de que centra tot en un únic tema, el de l’independència i parla de “passar pantalles” com si això fos una mena de joc d’ordinador. I no ho és. D’Uceda i Padilla tinc una bona opinió tot i que no han estat massa actius i els he vist una mica nerviosos”. Jaume Moya, el candidat de En Comú Podem va demanar Llorens al final de debat que li signés l’exemplar de la Constitució que li havia regalat: “En començar la campanya em va dir que no em coneixia, però ara ja ens coneixem”, ha assenyalat un satisfet Llorens qui considera que el debat l’apropa cap el seu objetiu de tornar a ser la veu de Lleida al Congrés.  “A Lleida la situació ha millorat de manera evident i en un any tenim 4.069 nous afiliats a la Seguretat Social i ara n’hi ha un 25% menys d’atur juvenil mentre les pensions s’han apujat prop de 100 euros en quatre anys. Lleida va endavant, per mi Catalunya és Lleida i no ens fan falta experiments si el que volem és garantir que la bona marxa de l’economia continua”.

debate


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!