13 febrero, 2014

Llorens destaca el treball del Govern de l’Estat en garantir 47.000 milions d’euros de la PAC pels agricultors i els ramaders· El diputat destaca que “una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea i, per tant, els pagesos catalans es quedarien sense fons de la PAC”

El diputat del PP per Lleida al Congrés, Josep Ignasi Llorens

El diputat del PP per Lleida al Congrés, Josep Ignasi Llorens

El diputat per Lleida del Grup Popular i president de la Comissió d’Agricultura , Alimentació i Medi Ambient del Congrés, Josep Ignasi Llorens, ha destacat la feina del Govern, i especialment del ministre Arias Cañete, que “ha aconseguit garantir un suport pressupostari europeu de 47.000 milions d’euros “de la PAC per als agricultors i ramaders espanyols”.

En la seva intervenció per defensar en el Ple del Congrés una Proposició no de Llei del Grup Popular per divulgar els beneficis de la Política Agrària Comuna ( PAC ), Llorens ha explicat que aquests fons europeus es divideixen en “35.700 milions d’euros per al primer pilar de les rendes, finançat exclusivament per la Unió Europea; 8.291.000 d’euros per al segon pilar del desenvolupament rural, cofinançat per la Unió Europea, i gairebé 4.000 milions d’euros per a les mesures de mercat”.

En aquest sentit, va destacar l’enorme mèrit d’aconseguir aquests fons “en un escenari de restricció pressupostària que els dotze últims estats membres han entrat per primera vegada en el repartiment dels fons”. “És tot un èxit del qual no ha estat aliè, seria injust ometre-ho, el ministre Arias Cañete, per la capacitat negociadora que tots reconeixent”, ha afegit .

Aquest procés negociador, va continuar Llorens, “no ha estat exempt de dificultats”. “Així, s’ha rebutjat la taxa plana, una taxa per a tots els productors, igual per hectàrea, que hagués penalitzat greument l’agricultura productiva, i s’ha evitat que la superfície amb dret a la percepció dels ajuts s’ampliés dels 22,5 milions actuals als 38 milions d’hectàrees, el que hagués significat la reducció de l’ajuda mitjana per hectàrea dels 229 euros actuals a 126”, va explicar.

Així mateix, el diputat popular ha destacat, “entre els molts èxits aconseguits en l’aplicació de la nova PAC per a Espanya”, el model de comarcalització en la distribució interna de les ajudes, la suavització de les exigències ambientals, la pròrroga de les actuals sistemes de limitació de la producció, el manteniment de les ajudes acoblades per als sectors en risc, o l’aclariment sobre la figura de beneficiari de les ajudes comunitàries, en especial pel que fa referència a l’agricultor actiu i els ajuts a zones desfavorides amb limitacions naturals.

IMPORTÀNCIA DE LA NOVA PAC

Per tot això, la iniciativa del Grup Popular busca “difondre entre els agricultors i ramaders, i també entre el conjunt de la ciutadania, l’enorme importància de la nova PAC”. “Cap sector de l’economia espanyola disposa d’un suport similar, que suposarà que Espanya continuï sent un país receptor de fons europeus, quan sense la PAC seria un país contribuent”.

En aquest sentit, Llorens ha volgut destacar que “una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea i, per tant, els pagesos catalans es quedarien sense fons de la PAC”.

“La PAC aporta a més”, ha continuat, “seguretat alimentària per a tots i seguretat en les rendes agràries, perquè prop de 900.000 agricultors i ramaders perceben el 30% de les rendes de la PAC” unes rendes agràries que s’està recuperant amb el Govern de Mariano Rajoy .

“Aquesta seguretat en les rendes del nostre teixit productiu permet fixar la població en el medi rural, frenar l’èxode a les ciutats vertebrar el territori i garantir la protecció del medi ambient i del medi natural”, va assegurar Llorens .

“La PAC també té un impacte notable en la competitivitat i modernització de les explotacions agràries, que són la palanca d’una indústria agroalimentària capdavantera, l’espanyola, que amb 38.900 milions d’euros és ja la vuitena potència mundial”, ha manifestat.

Per a Llorens, ” després de dos anys de dures negociacions tenim una PAC segura, reformada i millorada” . “Aquesta és la diferència que hi ha entre els que no anaven a Brussel·les, o que quan anaven no parlaven amb ningú o es dedicaven a comptar els núvols, i els que no han escatimat esforços en aconseguir el millor per als nostres agricultors i ramaders”, ha conclòs .

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!