31 julio, 2013

Llorens demanarà a Cañete mantenir les ajudes als pagesos afectats per la pedraReunió de Llorens amb les organitzacions agràries

Reunió de Llorens amb les organitzacions agràries

El president de la Comissió d’Agricultura del Congrés dels diputats, Josep Ignasi Llorens, transmetrà al ministre d’Agricultura les preocupacions actuals dels agricultors, com són el manteniment de les compensacions de les assegurances per la pedra.

En aquest sentit, Llorens, que s’ha reunit amb representants de les organitzacions agràries de Lleida i dels sindicats agraris, ha dit que es vol mantenir un sistema que és “envejat a tota Europa”, que permet als pagesos afectats per una pedregada fer front a les pèrdues, el mateix any que es produeix el fenòmen meteorològic. Una prova és que de les pedregades de l’any passat “no s’ha produït cap queixa relacionada amb les compensacions de les assegurances”, ha remarcat Llorens.

El diputat per Lleida també ha ressaltat la importància que el ministre Arias Cañete hagi aconseguit que cada estat de la UE determini les hectàrees que tenen dret a ajudes, fet que permetrà el manteniment de l’import de les ajudes mitges per hectàrea. En primera instància, la UE volia ampliar per a tots els estats membres la superfície amb dret a ajuda, fet que hagués reduït dels 229 euros per hectàrea a quasi la meitat l’import mig de les ajudes, quantitat que hagués resultat insuficient per als pagesos, segons ha ressaltat Llorens.

També, a l’igual que es va fer l’any passat, el president de la Comissió d’Agricultura del Congrés demanarà la reducció dels mòduls per als pagesos afectats per la pedra.

Llorens també ha avançat ue aquest dijous compareixerà al Congrés el ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, per parlar del resultat de les darreres negociacions de la PAC.

El diputat lleidatà ha confirmat la presència del ministre d’Agricultura a la inauguració de la Fira de Sant Miquel, el 26 de setembre.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!