12 junio, 2014

Llorens: “CiU és oportunista amb la Seu Vella perquè és la Generalitat qui ha endarrerit fins l’any 2015 la presentació del dossier de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat”· El diputat al Congrés per Lleida manifesta que el Govern català “no ha fet els deures” amb el monument emblemàtic de la ciutat de Lleida perquè “només està pensant amb la consulta sobiranista”

El diputat del PP per Lleida al Congrés, Josep Ignasi Llorens

El diputat del PP per Lleida al Congrés, Josep Ignasi Llorens

El diputat del Partit Popular per Lleida al Congrés, Josep Ignasi Llorens, ha qualificat “d’oportunista” la proposició no de llei presentada per CiU a la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats demanant el suport a la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Llorens, que ha volgut deixar clar que ell i tot el Partit Popular sempre s’han manifestat partidaris de la declaració del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat, “com ha quedat demostrat en les nombroses mocions i propostes que s’han presentat des de l’any 2003, tant a l’Ajuntament de Lleida com al Parlament de Catalunya”, argumenta l’oportunisme de CiU al fet que ha estat el propi Govern de la Generalitat –governat per CiU- “qui no ha fet els deures per accelerar la presentació de la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni Mundial, perquè fins l’any 2015 no presentarà al Ministeri de Cultura el dossier de la candidatura, quan és un tema que se’n parla des de fa anys. Això ha passat perquè el Govern de la Generalitat està concentrat en pensar només amb la consulta sobiranista”.

El diputat per Lleida assenyala que, en un principi, va considerar “interessant” la proposició no de llei de CiU, i inclús va plantejar al representant del PP a la Comissió de Cultura, Juan de Dios Ruano, comparèixer a la Comissió -de la qual no és membre- per manifestar el seu suport a la proposta. Però després d’analitzar-la a fons, “vaig arribar a la conclusió que era una proposta oportunista i que està fora de lloc, per la senzilla raó que, per fer qualsevol tràmit des del Govern d’Espanya, primer ha de ser la Generalitat qui ha de fer els deures. M’estranya que la resta de diputats de Lleida no fessin referència sobre el paper que ha de fer la Generalitat sobre aquest tema. Potser perquè ho desconeixen. Però si són coneixedors que el Govern de CiU no ha fet els deures, però presenten igualment la proposta, la seva actuació encara és pitjor. És fer el ridícul i absolutament incompetent”, ha assenyalat.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!