24 noviembre, 2014

Llorens anuncia una rebaixa de l’IVA al 10% pel sector de flors i plantes ornamentals· Una esmena del PP aprovada al Senat, i inclosa en la reforma fiscal, acorda la disminució de la tributació del 21 al 10 per cent

· També s’ha acordat que l’IVA dels autònoms baixi al 19% l’any 2015 i al 18% l’any 2016

El diputat al Congrés Josep Ignasi Llorens

El diputat al Congrés Josep Ignasi Llorens

El president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés dels Diputats i diputat per Lleida, José Ignacio Llorens, ha anunciat que el Govern reduirà el tipus de gravamen d’IVA en flors i plantes vives de caràcter ornamental del 21% (règim general) al 10% (règim reduït).

El Govern de l’Estat prendrà aquesta mesura, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2015, després que el grup del Partit Popular en el Senat proposés una esmena transaccional per reduir l’IVA en aquest sector. L’esmena es va aprovar per unanimitat en el Senat, i el Congrés dels Diputats la va ratificar ahir, culminant així la seva tramitació parlamentària al Projecte de Llei que modifica la Llei de l’Impost sobre el Valor Afegit, que és una de les tres normes que conformen la reforma fiscal.

La reducció de l’IVA del 21 al 10% afectarà concretament a les flors, les plantes vives de caràcter ornamental, així com les llavors, bulbs, esqueixos i altres productes d’origen exclusivament vegetal.

Llorens ha manifestat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta mesura, ja que va ser ell mateix qui va transmetre al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, la preocupació d’associacions i cooperatives vinculades al sector, pel fet de tributar l’IVA del 21%, ja que, segons van manifestar, l’aplicació de l’IVA de règim general havia fet reduir les vendes en un 50 per cent.

Reducció de l’IVA pels autònoms

Així mateix, el diputat per Lleida ha anunciat que el col·lectiu dels autònoms també es veuran beneficiats per la reducció del l’IVA l’any 2015, que passarà a ser del 19%, i que a l’any 2016 es tornarà a reduir fins al 18%


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!