21 octubre, 2014

Llorens anuncia que les obres de reg de compensació de Peramola-Bassella es licitaran al gener de 2015foto 2El president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés i diputat per Lleida, Josep Ignasi Llorens, ha anunciat que les obres de reg de compensació de Peramola-Bassella es licitaran al gener de 2015.
L’obra serà licitada per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per un import de 4 milions d’euros.

Llorens s’ha reunit avui a l’Ajuntament de Peramola amb el president de la CHE, Xavier de Pedro; els alcaldes de Peramola i Bassella, Joan Palleré i Xavier Esteve, respectivament, i el president de la Comunitat de Regants de Peramola-Bassella, Ramon Angrill, i ha explicat que l’obra consistirà en la instal.lació duna canonada d’impulsió i distribució de 1.500 metres de longitud i un diàmetre d’un metre. El reg es prolongarà cap a Bassella amb 1.100 metres metres de canonada, d’un diàmetre de 800 milímetres. En total hi haurà 15 grups d’electrobombres.

El diputat per Lleida ha assenyalat que per fer l’obra ha estat fonamental una reunió amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, que ha servir per acabar d’impulsar l’obra, que té un termini d’execució d’uns sis mesos. El president de la CHE ha destacat que els treballs es duran a terme en procediment d’urgència.

Aquestes obres es porten a terme per compensar als agricultors l’afectació de les seves terres per poder construir l’embassament de Rialb.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!