3 mayo, 2012

Llorens aconsegueix la rebaixa de l’IRPF agrariEl Diputat J.I. Llorens

El diputat J.I. Llorens i president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés ha comunicat que el Govern ha aprovat la reducció dels índexs dels rendiments nets aplicables el 2011 per a determinades activitats agrícoles i ramaderes. Aquesta rebaixa suposa una disminució del pagament de l’IRPF pel mètode d’estimació objectiva directa perquè es redueixen els índexs de rendiment net.


Es beneficiaran, entre altres, els productors de préssec i nectarina, als quals s’aplicarà un rendiment net de 0,07% en lloc de 0,30%. Els productors de boví de llet i boví, oví i cabrum extensius de carn, als quals se’ls aplicarà un 0,06%, i els productors hortícoles, als quals se’ls aplicarà un 0,16%. És també significativa la reducció dels rendiments nets de: cereals, al 0,06%; productors de fruita seca, al 0,18%, i productors d’olivera, al 0,11%.


Així mateix, es redueix l’índex corrector aplicable per pinso adquirit a tercers i l’impost especial simplificat de l’IVA, que es fixarà en el 0,65% per al 2011.


Llorens va demostrar la seva satisfacció per les importants disminucions fiscals que suposen aquestes correccions, així com el seu agraïment per la sensibilitat demostrada pel ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, i pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que serviran per alleujar la difícil situació que travessa el sector, agreujada per les circumstàncies excepcionals que s’han viscut l’any 2011.


El diputat popular també va considerar que amb aquesta decisió s’atenen les reivindicacions que li havien traslladat les organitzacions professionals agràries i els sectors que s’havien posat en contacte amb ell aquests últims mesos.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!