14 junio, 2013

Lleida tindrà un observatori agroalimentari i reforçarà la seva capitalitat en el sectorLa comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat la proposta de resolució del PP, que demana la creació d’un observatori de política agroalimentària. “Un observatori que permetrà potenciar la capitalitat de Lleida en el sector agroalimentari i que serà referent a Espanya i a Europa perquè centralitzarà un gran volum de bibliografia i documentació sobre el sector, i serà un pol d’atracció de científics i investigadors de tot el món”, ha manifestat la diputada i portaveu del PP a la comissió d’Agricultura del Parlament, Dolors López.

L’observatori, que estarà associat amb la Universitat de Lleida, tindrà com a un dels seus objectius centralitzar l’organització d’esdeveniments científics que promoguin l’anàlisi del dret agroalimentari i del desenvolupament rural, en col·laboració amb altres institucions i organismes públics i privats especialitzats en el sector, com ara l’IRTA o el DEAB, entre d’altres.

Segons Dolors López, l’impuls de l’observatori és una aposta segura perquè fomenta la col·laboració entre institucions publico-privades i privades, que uneixen forces sota l’aixopluc d’una tercera persona neutral que és la Universitat de Lleida, i que té com a finalitat la transferència de coneixement.

Així mateix, la diputada del PP per Lleida ha afegit que l’observatori “pretén ser un focus d’informació agroalimentària en una terra on aquest sector és fonamental; però sense renunciar a una visió ambiciosa e internacional”.

D’altra banda, cal afegir que no existeix cap biblioteca o centre especialitzat amb aquestes característiques a Espanya, i són pocs els que podem trobar dins de les fronteres de la Unió Europea. Així les coses, aquesta és una gran oportunitat per la província de Lleida, que veuria com investigadors i científics de tot el món s’acostarien per tal de consultar i buscar informació.

Amb aquesta proposta de resolució, el Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a:

1. Donar recolzament a l’Observatori a nivell institucional.

2. Destinar una part de les partides del Fons de Política Agrícola Comuna de la Unió Europea, especialment per tal de finançar les activitats de l’Observatori que donen a conèixer la política agrícola comuna i la formació i estudi de la mateixa.

3. Participar en projectes de transferència de coneixements científics amb l’Observatori i empreses i organismes associats.

4. Donar a conèixer l’Observatori a totes les institucions o empreses interessades en el sector, per tal que puguin subscriure acords de col·laboració i ajuda mútua.

5. Presentar al Parlament de Catalunya l’informe anual d’activitat de l’Observatori, així com les valoracions oportunes durant el primer trimestre de l’any.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!