10 marzo, 2014

L’Ajuntament de Bassella rehabilita el pont medieval d’Ogern, sobre la Ribera Salada· El viaducte, que comunica amb el nucli de Madrona, va ser destruït fa mig segle per una riuada, i antigament era pas de ramats i mercaderies

· La Diputació subvenciona l’obra amb 25.000 euros i l’alcalde, Xavier Esteve, espera trobar més finançament

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’Ajuntament de Bassella començarà en breu les obres de rehabilitació del pont medieval d’Ogern, sobre la Ribera Salada, d’estil entre romànic i gòtic. El viaducte, inicialment de quatre ulls, va patir els efectes d’una riuada fa uns 50 anys, destruint dos dels ulls, els dos de la dreta mirant cap a ponent. El pont té la singularitat de salvar un desnivell creixent, entre la punta dreta i l’esquerra.

L’alcalde de Bassella, Xavier Esteve, del Partit Popular, ha manifestat que, de moment, es disposa de 25.000 euros subvencionats per la Diputació de Lleida per fer els treballs, i s’està a l’espera de si, finalment, la Unió Europea concedeix diners procedents del Fons Feder. El pressupost total per executar l’obra, que consisteix en recuperar els dos ulls i rehabilitar tota l’estructura actualment existent, ascendeix a 236.000 euros.

L’empresa adjudicatària és Caopsa i l’alcalde espera executar l’obra en un any. Per construir els dos ulls de la dreta mirant cap a ponent, que seran més petits que els de l’esquerra per poder salvar el desnivell, es transportarà gres de zones com Tremp o Calaf. Antigament, aquest pont s’utilitzava per pas de ramats i mercaderies, i enllaça Ogern amb el nucli de Madrona, al Solsonès.

L’alcalde de Bassella ha visitat el pont d’Ogern, acompanyat del diputat provincial, del PP Jaume Izcara; del coordinador del grup del PP a la Diputació, Joel Rey; de tècnics de la Diputació, l’enginyer de l’obra i els empresaris encarregats d’executar els treballs.

 

L’alcalde, Xavier Esteve, ha destacat la importància de recuperar un pont històric com el d’Ogern, per impulsar així l’atractiu turístic d’aquesta zona de l’Alt Urgell.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!