30 marzo, 2012

La Generalitat rebutja donar suport a les famílies nombrosesLa diputada Marisa Xandri

El Parlament de Catalunya rebutja una proposició de llei del PPC que demana que el Govern de la Generalitat impulsi mesures i doni suport a les famílies nombroses. La diputada del PPC que ha defensat la proposició, ha lamentat que “el Govern de CiU voti en contra de la família”. Per a Xandri “era necessari que tots els grups parlamentaris posessin el seu granet de sorra i anar tots a una per a la defensa de la institució més perjudicada, la família, en aquests moments de crisi”.

La diputada popular ha fet palès la necessitat que “la família tingui el suport de les institucions públiques donant prioritat a l’entitat familiar i respectant els seus drets”. En aquest sentit, ha destacat que “les famílies nombroses són les més afectades i ara, més que mai, necessiten un suport que s’ha de fer efectiu sobretot a partir del tercer fill i següents”. Xandri ha afirmat que “el descens de la natalitat és una circumstància que es va agreujant amb els anys i en mig d’una crisi econòmica. La família és una peça clau per dinamitzar l’economia, mantenir activa la maquinària econòmica i social, que consumeix i aporta futurs treballadors i cotitzants”.

Per aquest motiu des del PPC ha impulsat aquesta proposició de llei que demana a la Generalitat més protecció a la maternitat allargant els període de baixa per maternitat quan es tinguin fills menors de tres anys, ajuda domiciliària o accés als serveis de llar d’infants. Així com, la gratuïtat del material escolar, beques per cobrir les despeses de matrícula, desplaçament i menjador i bonificacions en l’accés a la cultura, museus i material de les llibreries de la Generalitat.

 Xandri també ha instat a la Generalitat a “ampliar el nombre d’habitatges protegits per a famílies nombroses, la deducció de Impost sobre Béns Immobles amb un mínim d’un 50% arribant a un 90% segons el nivell de renda”.

Finalment la diputada popular ha lamentat que “el Govern no contempli en els pressupostos de l’any vinent una partida dirigida a la família i s’escudin amb l’excusa que ara no toca perquè no hi ha diners”. “Són moltes les despeses de caire nacionalista que podria reduir la Generalitat i destinar-les en allò que el PPC sempre ha defensat com a prioritari, les polítiques socials”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!