5 noviembre, 2013

La Generalitat haurà d’estudiar les necessitats educatives del Pla d’Urgell per adequar l’oferta de places públiques a les demandes· La diputada del PPC, Marisa Xandri, ha manifestat que “volem evitar que es repeteixi el que va succeir el mes de juny, quan la xifra de sol·licituds per estudiar als dos instituts públics de Mollerussa era superior a l’oferta de places”

La diputada del Partit Popular Català, Marisa Xandri, ha celebrat

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

que el Parlament hagi aprovat per unanimitat una proposta de resolució del PPC en què es demana a la Generalitat que “estudiï conjuntament amb la comunitat educativa del Pla d’Urgell i els serveis territorials d’Educació les necessitats educatives per tal d’adequar l’oferta de places públiques a les noves demandes que es puguin presentar, evitant que hi hagi sobreràtio”.

Durant la seva intervenció a la comissió d’Educació i Universitats, Xandri ha explicat que “el que pretenem amb aquesta proposta és que no es repeteixi el que va succeir el passat mes de juny, quan la xifra de sol·licituds per estudiar als dos instituts públics de Mollerussa, l’IES la Serra i l’IES Terres de Ponent, era superior al nombre de places”.

En aquesta línia, la diputada del PPC ha recordat que “el que demanàvem al juny, quan vam presentar la proposta, és que es dotés d’una quarta línia a primer de Secundària a l’IES Terres de Ponent”. “A dia d’avui, però, el problema sembla que s’ha solucionar però ho han fet incrementant la ràtio de totes les línies dels dos Instituts”, ha explicat, criticant que “alguns pares van rebre la notícia de què els seus fills havien entrat a l’IES Terres de Ponent el dia abans de començar el curs”. D’altra banda, ha manifestat Xandri, “algunes famílies van fer la matrícula al centre concertat la Salle, ja que era l’opció que els havien donat des dels serveis territorials d’Educació”.

“Ara el que volem és que des del Departament es puguin solucionar situacions com aquesta de forma eficient i sobretot amb més antelació”, ha assenyalat. “El primer que ha de prevaldre en l’educació dels joves és la llibertat dels pares a l’hora d’escollir el centre educatiu”, ha conclòs.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!