23 mayo, 2013

La Diputació demana rescatar el projecte de la Illa Càrnia, gràcies a una moció del PP· El diputat provincial Salvador Puy considera que l’equipament reduiria despeses de transport de bestiar viu, ja que actualment els ramaders han de recórrer a escorxadors de Girona, Barcelona o l’Aragó

· El grup del Partit Popular presenta una segona moció, que demana flexibilitzar els requisits perquè les famílies amb risc d’exclusió social, tinguin més fàcil anar a viure a habitatges socials en règim de lloguer

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

El ple de la Diputació de Lleida d’avui ha aprovat per unanimitat la moció del Partit Popular que demana a la Generalitat recuperar el projecte de la Illa Càrnia, que va presentar el Govern del Tripartit l’any 2007, i que finalment va estar aturat al 2009 pel mateix Executiu.

El portaveu popular a la corporació provincial, Salvador Puy, considera que la Illa Càrnia, reduiria els costos de producció i de desplaçaments de bestiar. En aquest sentit, Puy afirma que el fet d’haver de suportar els ramaders de Lleida aquestes despeses addicionals, suposa un greuge comparatiu respecte a altres productors de qualsevol altra província de Catalunya. Com a dada rellevant, Puy ha afirmat que, només en transport de bestiar porcí, sector del que Lleida és líder a Espanya, els productors lleidatans han de suportar una despesa diària de 75.000 euros.

Puy ha afegit que la creació d’una activitat econòmica d’aquesta envergadura generaria un important número de llocs de treball, tan directes com indirectes, i recorda que l’Incasòl disposa de molta superfície disponible en diferents polígons industrials, com el de Cervera, que fins fa uns anys albergava l’escorxador de l’Agudana, i que el projecte del Govern Tripartit ja hi tenia posat els ulls.

La segona moció del PP, que també ha estat aprovada pel ple de la Diputació, demana instar a les institucions públiques competents que flexibilitzin els requisits perquè les famílies amb risc d’exclusió social tinguin més facilitats per anar a viure a habitatges socials en règim de lloguer.

Salvador Puy considera que no té sentit que, d’una banda, hagi habitatges socials buits i, de l’altra, famílies que necessiten disposar d’un pis amb un lloguer assequible, donat que no disposen de recursos suficients com per anar a viure a un habitatge del mercat immobiliari privat.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!