11 diciembre, 2013

Josep Ignasi Llorens es reuneix amb directius d’Agroseguro: L’asseguradora preveu aplicar mesures per apaivagar la difícil situació econòmica actual, com oferir cobertures a un menor cost

L’Agrupació Espanyola d’Entitats Asseguradores de les Assegurances Agràries Combinades (Agroseguro) estudia la possibilitat de fraccionar el pagament de la prima en les assegurances de bestiar a partir de l’any que ve. Aquesta és una de les mesures previstes per Agroseguro anunciades pels seus responsables, que s’han reunit amb el president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés dels Diputats, Josep Ignasi Llorens, i amb portaveus de grups parlamentaris i diputats de la Comissió.

La societat asseguradora preveu altres mesures pensades en apaivagar la difícil situació econòmica actual. Entre aquestes mesures destaquen l’adaptació dels productes per oferir més possibilitats de cobertura a un menor cost. També l’increment de fins a un 40% del percentatge de bonificació màxima que pot obtenir un assegurat amb bons resultat, o l’ajust a la baixa en les primes de risc.

Agroseguro ha destacat l’esforç del Ministeri d’Agricultura, que per a aquest exercici ha establert un pressupost pròxim als 200 milions d’euros per a la subvenció de la prima de les assegurances agràries, i que recentment s’ha vist incrementat en 35 milions d’euros més.

Durant aquesta trobada, Ignacio Machetti, president d’Agroseguro, va explicar les bases del sistema espanyol d’Assegurances Agràries, que es recolza, com a pilar fonamental, en una col·laboració públic-privat, en què hi participen els propis agricultors i ramaders a través de les organitzacions agràries i les cooperatives, i que al llarg de més de 30 anys d’ experiència s’ha convertit en un referent mundial per a multitud de països que intenten implantar sistemes similars a l’espanyol.

Machetti va aprofitar l’ocasió per detallar les funcions que exerceixen tant Agroseguro com les entitats coasseguradores que l’integren, i per comentar les xifres més importants en què es va tancar l’exercici 2012. Un exercici en què es van contractar més de 484.500 pòlisses d’assegurances, amb un capital assegurat de més de 11.200 milions d’euros, unes primes imputades que van superar els 675 milions d’euros, i una sinistralitat de més de 800 milions d’euros, la més elevada des del naixement del Sistema d’Assegurances Agràries.

El president d’Agroseguro i el seu equip directiu van quedar a disposició de la Comissió d’Agricultura per facilitar-los-hi tota la informació que pogués requerir, i a la vegada Josep Ignasi Llorens va oferir a Agroseguro la col·laboració de la Comissió que presideix .

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!