28 octubre, 2014

Josep Ignasi Llorens demana a la Unió Europea mesures per potenciar l’agricultura davant l’envelliment de la població en el sector  • El diputat per Lleida viatja avui divendres a Roma per participar a la reunió de presidents de comissions especialitzades en agricultura, medi ambient, desenvolupament rural i Pimes, que se celebra fins dilluns, coincidint amb la presidència d’Itàlia de la Unió Europea
  • Alerta de l’envelliment de la població agrària, on només un 7% té menys de 35 anys, mentre que un 33% en té més de 65

la foto (14)El president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació, Medi Ambient i Pesca del Congrés de Diputats, Josep Ignasi Llorens, participa del 24 al 27 d’octubre a Roma en la reunió de presidents de comissions especialitzades en agricultura, medi ambient, desenvolupament rural i Pimes, dins dels actes programats amb motiu de la presidència d’Itàlia de la Unió Europea. Llorens participa en la sessió dedicada al “El camí d’Europa cap a una alimentació de qualitat”, on es desenvoluparan propostes relacionades amb la protecció de la terra, una agricultura respectuosa amb el medi ambient i la protecció dels productes tradicionals.

El també diputat del Partit Popular per Lleida exposarà que la PAC no resolt, per si sol, tots els problemes del sector agrari europeu, “que ha patit una davallada de 4 milions de llocs de treball, i que pateix un envelliment molt preocupant de la població agrària”. En aquest sentit, només un 7% dels agricultors té menys de 35 anys i un de cada tres més de 65 anys.

El parlamentari lleidatà alerta de la necessitat de regular l’agricultura intensiva, ja que afecta a l’ecosistema i la biodiversitat. A més, Llorens considera que la UE es troba al davant de tot un repte, ja que es preveu que a l’any 2020 la població europea augmenti cap als 9.000 milions de persones. “Això obligarà a duplicar la producció d’aliments, i a Europa li correspon aquí un gran protagonisme perquè és el principal exportador de productes agrícoles”, ha assenyalat.

Una de les propostes que plantejarà Josep Ignasi Llorens serà la de potenciar la producció agrària de qualitat. “A Espanya això és fonamental, donat que la producció alimentària està molt diversificada”, ha indicat.

Llorens ha reclamat també la necessitat de potenciar l’alimentació de qualitat per preservar el desenvolupament rural i considera que cal apostar per les denominacions d’origen, les indicacions geogràfiques protegides i les especialitats tradicionals garantides per afavorir la renda dels agricultors.

També ha recordat que Espanya “ha apostat pels productes reconeguts com a Denominació d’Origen o com a Indicació Geogràfica Protegida perquè garanteixen un reconeixement internacional”.

Llorens ha destacat que Espanya té reconegudes 346 figures de qualitat diferenciades, entre elles l’Oli de les Garrigues, “i no és el mateix consumir un oli determinat que un oli amb marca Denominació d’Origen Garrigues. Disposar d’un reconeixement de qualitat com aquest evita que hagi imitacions, a més de potenciar les figures de qualitat”, ha assenyalat.

El parlamentari lleidatà també ha alertat de la necessitat de regular l’agricultura intensiva, ja que afecta a l’ecosistema i la biodiversitat. A més, Llorens considera que la UE es troba al davant de tot un repte, ja que es preveu que a l’any 2020 la població europea augmenti cap als 9.000 milions de persones. “Això obligarà a duplicar la producció d’aliments, i a Europa li correspon aquí un gran protagonisme perquè és el principal exportador de productes agrícoles”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Llorens considera que la producció ecològica afavoreix les polítiques mediambientals i la gestió de productes escassos. “Espanya és el país de la Unió Europea amb més superfície d’agricultura ecològica, amb 1,6 milions d’hectàrees”, ha destacat el diputat per Lleida, que ha afegit que a Espanya hi ha 33.700 operadors i 34.000 activitats d’agricultura ecològica, 5.800 explotacions ramaderes ecològiques i 4.600 establiments industrials relacionats amb la producció ecològica, que genera 998 milions d’euros i obté un saldo positiu de 389 milions d’euros.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!