26 noviembre, 2013

Joan Pujal denuncia errors en el nou sistema de cobrament de multes de trànsit· El regidor del PP de Tàrrega afirma que el butlletí de la denúncia de zona blava que lliura la màquina expenedora diu actualment que s’ha d’anar a pagar la sanció a l’Ajuntament de Tàrrega, quan en realitat s’ha d’abonar a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals

El regidor del grup municipal del Partit Popular de l’Ajuntament de Tàrrega, Joan Pujal, ha denunciat errors en el nou sistema de cobrament de multes de trànsit, i falta d’informació per part dels conductors per efectuar el pagament de les sancions.

Pujal explica que els veïns es queixen que no poden pagar les multes de la zona blava fins que no han passat 15 dies de la imposició de la sanció. Al mateix temps, el butlletí de la denúncia que lliura la màquina expenedora diu actualment que s’ha d’anar a pagar a l’Ajuntament de Tàrrega, “quan aquesta informació no és correcta, sinó que, en realitat, on s’ha d’anar a pagar és l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals” (OAGRTL), segons explica el regidor del PP.

D’aquesta manera, com el butlletí de denúncia encara hi figura una informació equivocada, els conductors sancionats van a l’Ajuntament de Tàrrega a pagar la multa, i desprès d’esperar a que l’atenguin, li informen que han d’abonar la sanció a l’OAGRATL.

Per si tot això fos poc, els sancionats no poden efectuar el pagament de la multa si no han passat 15 dies des de la denúncia, perquè l’OAGRATL no disposa encara de la informació de la denúncia de la zona blava.

Pujal explica que les anomalies s’han detectat després de produir-se la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida, que delega a la corporació provincial el cobrament de les multes de la zona blava i les multes de circulació viària municipal que imposen els agents municipals.

Per aquesta raó, el regidor del PP de Tàrrega denuncia la falta de informació cap al veïns i el problema que suposa no poder abonar les multes fins que no han transcorregut 15 dies. “I per postres, quan van a pagar la sanció, encara han d’anar al banc a dipositar els diners”, diu Pujal que afegeix que, en definitiva, per pagar una sanció, els veïns han que perdre, com a mínim, dos hores”.

En la darrera comissió de Finances, Pujal ha demanat a l’alcaldessa, i també vicepresidenta de la Diputació, que faci les gestions oportunes perquè els conductors puguin pagar les multes de la zona blava abans dels 15 dies d’haver estat sancionats, i que els informin on han d’abonar exactament la sanció.

El regidor del Partit Popular creu que els ciutadans que compleixen amb el deure d’abonar les sancions voluntàriament han de tenir totes les facilitats per poder pagar les multes, sense haver d’afrontar tants impediments.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!