10 diciembre, 2013

Jaume Izcara demana tramitar la petició de l’1% cultural per restaurar la capella de Sant Gaietà· El regidor d’Aitona recorda que el temple, que data de la primera meitat del segle XVIII, és patrimoni municipal i ja es va executar una primera fase d’obres de restauració ja fa 10 anys

El regidor del grup del Partit Popular de l’Ajuntament d’Aitona, Jaume Izcara, ha presentat una moció en la que demana que el consistori realitzi tots els tràmits per obtenir les subvencions de l’1 per cent cultural, que atorga l’Estat per compensar les obres del Ministeri de Foment, per restaurar la capella de Sant Gaietà d’Aitona, un temple que data de la primera meitat del segle XVIII.

Izcara recorda que l’edifici és patrimoni municipal i ja es va fer una intervenció de restauració en una primera fase ja fa 10 anys. Ara caldria arreglar la façana, la porta principal, el cor i recuperar altres espais ara perduts.

El regidor del PP ha destacat que l’Associació Cultural Sant Gaietà d’Aitona ja ha iniciat contactes per poder obtenir subvencions procedents de 1% cultural que atorga el Govern de l’Estat per compensar obres del Ministeri de Foment, tenint en compte que l’Ajuntament d’Aitona no disposa dels recursos necessaris per fer front el cost d’aquesta restauració, “tan necessària per la preservació del patrimoni municipal”, ha destacat.

La capella de Sant Gaietà és un temple de planta pràcticament rectangular. Té una nau principal amb dues de laterals, un creuer i dues sagristies. Destaca de tot el monument el creuer, amb una cúpula semiesfèrica i un cimbori amb obertures a l’exterior, que proporcionen llum al temple.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!