6 julio, 2012

J.I. Llorens i Dolors López es comprometen a demanar els ajuts pels pagesos afectats per la pedregada d’ahir dijousRepresentats del PP en una plantació fructícola afectada per la calamarsada

J.I. Llorens, Diputat al Congrés pel PP i Dolors López, Diputada al Parlament, acompanyats de la també Diputada Marisa Xandri, el secretari general del Partit, Salvador Puy i el regidor del PP a l’ajuntament de Mollerussa, Joan Simeon, s’han desplaçat avui a una de les explotacions fructícoles del Pla d’Urgell afectades per la pedregada, per avaluar els danys.

La Diputada Dolors López ha manifestat que el Partit Popular està, en aquest moments “al costat dels afectats”, i que demanarà al Parlament de Catalunya incrementar “la línia d’ajuts existents perquè el major nombre dels pagesos de Lleida puguin tenir malles antipedregada, per tal que es minimitzin el màxim possible les conseqüències d’una calamarsada com la d’ahir”.

Els efectes devastadors de la pedra poden afectar no només la collita d’aquest any, ja que l’arbre es veu tan malmés que les collites de les dues o tres temporades posteriors es poden veure molt perjudicades. Per aquesta raó, el Diputat J. I. Llorens creu que “cal aconseguir el màxim de recolzament i ajudes per indemnitzar els afectats i reparar els danys”. En aquesta línia, el Diputat s’ha adreçat al Ministre Arias Cañete per tal de sol·licitar “la màxima atenció possible envers les zones afectades, majoritàriament del Pla d’Urgell, Segrià i Urgell, i alhora proposar que Agroseguro comenci de forma immediata la valoració dels danys i s’indemnitzi els afectats amb tots els costos que cobreix”.

Els representats populars han manifestat que, donada l’excepcionalitat de la situació, “cal garantir als nostres pagesos unes línies de crèdit per tal de fer front a aquesta difícil situació, on molts dels nostres agricultors han vist malmesa la totalitat de la collita d’enguany”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!