7 octubre, 2014

Els Pressupostos de l’Estat preveuen una inversió de 94 milions d’euros per a les comarques de Lleida per a l’any 2015  • El diputat per Lleida al Congrés destaca l’esforç inversor del Govern d’Espanya a les comarques de Lleida, malgrat l’augment pressupostari per a despeses socials
  • Josep Ignasi Llorens recorda que l’Estat ha apostat fort per Lleida en els darrers anys per poder executar obres com l’AVE o el canal Segarra Garrigues, impulsades pel Partit Popular

RDP PGE 2015El diputat per Lleida al Congrés pel Partit Popular, Josep Ignasi Llorens, que ha fet una roda de premsa acompanyat de la presidenta provincial, Dolors López, i del secretari general provincial, Salvador Puy, ha afirmat que la inversió del Govern de l’Estat per a l’any 2015 a les comarques de Lleida serà de 94,2 milions d’euros, “una xifra molt més alta de la que han dit representants d’altres formacions polítiques, que s’han dedicat a criticar els pressupostos només als cinc minuts de fer-se públics, enlloc d’analitzar-los detalladament”. Llorens ha destacat que les comarques de Lleida s’han vist beneficiades per les inversions durant els governs del Partit Popular, que han permès disposar, abans que moltes altres ciutats d’Espanya, de l’AVE, i la construcció d’una obra tan important com el Canal Segarra-Garrigues.

El diputat per Lleida ha desglossat aquests 94 milions euros de la manera següent:

–       32,6 milions d’euros  del Ministeri de Foment, dels quals 18,1 milions seran per construir el tram de l’autovia A-14 entre Lleida i Rosselló, que servirà per enllaçar amb l’obra ja executada de Rosselló a Almenar. Aquest tram es podrà obrir el pròxim any 2015. També s’inclouen 13,7 milions per millora de carreteres i seguretat vial, que permetrà fer obres com la rotonda de Margalef, de la N-240. També estan previstos 1,4 milions pel tram de la N-260 de Gerri de la Sal. A més, de l’1 per cent cultural, hi ha 700.000 euros pel Monestir de Vallbona de les Monges i 88.000 euros pel Castell de Verdú.

–       3,3 milions d’euros del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient per a la província de Lleida.

–       21,7 milions d’euros de Societades Mercantiles y Entidades Públicas, dels quals 12,6 milions són pel Canal Segarra-Garrigues, així com per a l’abastiment d’aigua a Lleida des de l’Embassament de Santa Anna, i per a les depuradores de Térmens, Menàrguens i Alcoletge.

–       11,6 milions d’euros del Programa 453 A sobre Infraestructura i Transport Ferroviari, que té coma  finalitat executar obres de millora de la xarxa convencional, que van a càrrec d’Adif.

–       25 milions d’euros del Plan de Vivienda per a Lleida, dedicat a la rehabilitació d’habitatges.

Apart d’aquestes quantitats, que sumen 94,2 milions d’euros, s’han d’afegir uns 3 milions d’euros de la CHE per millora de lleres, com les de l’Aran, Segre i Ribera d’Ondara. També cal afegir diners per la xarxa de regs de Peramola-Bassella i la modernització del regadiu de Volòs-Fenollet.

També ha destacat la partida de 750.000 euros per poder bonificar el tram lleidatà de l’autopista AP-2.

Llorens ha destacat que tota aquesta inversió es farà malgrat l’augment de la despesa social, l’aument de les partides dedicades a la generació de llocs de treball i el manteniment del dèficit per sota del 3 per cent, tal i com exigeix la Unió Europea.

A més, ha recordat que la política fiscal del Govern de l’Estat permetrà que el 100% dels contribuents paguin una mitjana d’un 13% menys en la declaració de la renda l’any que ve.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!