9 noviembre, 2012

El president Mariano Rajoy, en el mitig central de LleidaMariano Rajoy amb les candidates Alicia Sánchez Camacho i Marisa XandriEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy s’ha compromès a que la confiança que els catalans dipositin en el PPC es tradueixi en diàleg i treball per resoldre els problemes “que altres han creat”. Rajoy ha participat aquest divendres en el míting central del PPC a Lleida i ha aprofitat per deixar clar la seva intenció de “construir, dialogar, escoltar i resoldre problemes” després del 25-N. El president espanyol ha criticat l’actitud d’Artur Mas i ha afirmat que els seus viatges internacionals han danyat la imatge de Catalunya i de l’Estat. Segons ha dit, Mas actua com un governant “irresponsable” perquè ha abdicat de les seves responsabilitats i ha traslladat als ciutadans “un embolic major”.

El president del govern espanyol ha acompanyat a la candidata del Partit Popular català, Alicia Sánhez-Camacho, i a la cap de llista per Lleida, Dolors López, en l’acte central del partit a Lleida, que ha tingut lloc aquest divendres. Des de Lleida, Rajoy ha criticat l’actitud d’Artur Mas en les darreres setmanes. L’ha qualificat de governant dolent perquè no ha estat capaç d’assumir les seves responsabilitats. El Govern va “abdicar” de les seves responsabilitats, cosa que, ha assenyalat, “no és de rebut” en cap lloc.

“L’avançament electoral no respon a res més que a una estratègia partidista. S’ha fet per evitar donar comptes de la gestió de CiU al capdavant de l’executiu català i per evitar prendre mesures que, degut a les dificultats de la situació econòmica, podien resultar impopulars”. Mariano Rajoy ha descrit el bon governant com aquell que pren les mesures que necessita el seu país, encara que aquestes siguin impopulars. “Això és precisament el que Mas no s’ha atrevit a fer. Qui actua endossant als ciutadans un embolic major no és un bon governant”, ha afirmat el president del Govern d’Espanya.

Rajoy s’ha compromès a que els vots que els catalans dipositin el proper 25-N en el PPC serveixin per “escoltar”, “dialogar”, “construir” i aportar solucions als problemes que afecten els catalans, fins i tot, els que “altres han creat”.

Per la seva banda, la candidata dels populars catalans a la presidència de la Generalitat, Alicia Sánchez Camacho, ha insistit en què els comicis del 25-N són històrics. “Canviaran les nostres vides quotidianes i les dels nostres fills”, ha declarat. En aquesta comtessa electoral, ha dit, el PPC és l’únic partit que pot garantir la defensa sense complexes de la unitat de l’estat espanyol i la permanència de Catalunya a dintre.

Mentre algunes formacions defensen el dret a decidir, Sánchez-Camacho ha defensat el “dret a saber” dels ciutadans catalans. En aquest sentit, ha dit que el PPC és l’únic partit que explica la veritat i que deixarà clar als ciutadans catalans que l’arcàdia feliç que dibuixa CiU sobre una Catalunya independent no és més que “un miratge”.

Sánchez-Camacho ha coincidit amb el discurs de la cap de llista per Lleida, Dolors Lópz, en indicar que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. I ha aprofitat la seva visita a Lleida per fer palès una de les conseqüències directes que més afectarien als pagesos i és que es posarien en perill els ajuts de la PAC. La candidata del PPC a la demarcació de Lleida, Dolors López, també s’ha referit a aquest assumpte i ha volgut posar en evidència les dificultats que tindran els pagesos lleidatans.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!