21 junio, 2012

El PPC reclama al Govern restablir els serveis bàsics mèdics a la província de LleidaDolors López

La diputada del PP per Lleida al Parlament de Catalunya i presidenta del PP de Lleida, Dolors López, ha reclamat al Govern de la Generalitat restablir diversos serveis mèdics bàsics a la província de Lleida. Concretament la proposta de resolució presentada per el Grup Popular demana reobrir la majoria dels 120 llits tancats a l’estiu de 2011 a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. També restablir el servei d’urgències nocturnes als CAP dels municipis lleidatans on ha estat suprimit, en funció de les necessitats dels serveis de salut. Així com, dotar a les comarques de Lleida d’un servei d’ambulàncies adient a les necessitats dels seus habitants, que no posi en risc la salut de les persones i que permeti un temps de resposta àgil i diligent.

Per a López “tota la província de Lleida està patint fortament els efectes de les retallades a l’àmbit sanitari la qual cosa comporta una deficiència massa arriscada dels serveis sanitaris que pot provocar efectes molt perjudicials per a la salut dels pacients”.

La diputada del PP per Lleida ha explicat que “la província de Lleida ha tancat els serveis d’urgències nocturnes als Centres d’Atenció Primària d’Alcarràs, Seròs, Almacelles , Agramunt i Bellpuig. Alguns d’aquests municipis estan entre els 10 més poblats de la província”. I ha afegit que “a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida s’han tancat 120 llits fet que ha provocat un increment a les llistes d’espera a totes les especialitats, intervencions i proves complementàries”.

En aquest sentit Dolors López ha posat de manifest que “amb les retallades en l’àmbit sanitari s’ha reduït els servei d’ambulàncies especialment als municipis d’Agramunt, Balaguer, Bellpuig, Alcarràs, Almenar, La Granadella i Lleida on la reducció ha estat de 24h a 14h, la qual cosa ha suposat un increment de temps d’espera de 10 a 50 minuts”. “Aquestes mesures posen en risc la salut de les persones deixant zones desprotegides i descobertes, s’incrementen les llistes d’espera i castiguen especialment els habitants de Lleida”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!