23 marzo, 2012

El PPC garanteix les mediacions amb l’hospital Arnau de VilanovaLa diputada del PPC, Dolors López, ha mostrat avui la seva satisfacció per l’aprovació a la Comissió de Salut del Parlament de la proposta de resolució del PPC que insta el Govern de la Generalitat a garantir els mecanismes i instruments adequats –formació, recursos idiomàtics- que permetin als professionals atendre les demandes i necessitats de les persones immigrants que són ateses a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Dolors López ha explicat que l’any 2005, el citat hospital va decidir posar en marxa un servei de mediadors interculturals amb l’objectiu de dur a terme funcions de traducció i acollida a estrangers usuaris dels serveis sanitaris del centre hospitalari. En aquest sentit ha assenyalat que “aquesta era una mesura encertada que ha donat fruits molt positius per l’Arnau de Vilanova”. Per aquest motiu ha lamentat que es decidís suprimir aquest servei i ha explicat que “aquest fet ha motivat la presentació de la nostra proposta, per intentar seguir oferint un model de servei d’èxit”.

“Amb aquesta proposta aconseguim que se segueixin atenent les necessitats específiques idiomàtiques i culturals de les persones immigrants”, ha assenyalat. Tanmateix ha recordat que altres sanitaris, principalment centres d’atenció primària, de la regió sanitària de ponent, compten amb aquest tipus de servei. En el cas de l’Arnau de Vilanova, com a exemple, durant l’any 2008 es va realitzar més de 4000 mediacions.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!