10 mayo, 2012

El PPC defensa el Segarra-Garrigues com a infraestructura imprescindibleLa Diputada Dolors López

El Parlament de Catalunya ha aprovat la moció del PPC per a que “el Canal Segarra-Garrigues sigui considerat infraestructura imprescindible pel sector agrari”. La diputada del Partit Popular Català, Dolors López, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la moció que ha defensat ja que “és de gran importància pel territori aquesta infraestructura i és lògic que tots els grups de la cambra la recolzin”.

La moció del PPC també insta a la Generalitat a  “posar en marxa plans pilots per regar en zones especials de protecció aviar (ZEPA), demostrant la compatibilitat entre el rec i la supervivència de les aus”. “És una barbaritat que el 60% de la superfície del canal sigui zona que no es pot regar”, ha afegit.

La moció aprovada ha tingut el vot en contra de tots els grups en un sol punt en el que “s’instava a la Generalitat a treballar conjuntament amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per presentar davant de les institucions europees el replantejament de les delimitacions de les zones especials de protecció aviar (ZEPA)”. “És estrany que CiU voti en contra d’un compromís que en campanya electoral va assegurar que compliria si guanyava les eleccions”, ha destacat de manera irònica.

Dolors López ha explicat que és necessari també “afinar el pla d’usos i de gestió i la declaració d’impacte ambiental del Canal Segarra-Garrigues per tal de introduir quins tipus de regs i cultius es poden portar a terme”. Finalment, la diputada popular ha fet palesa “la prioritat de revisar el preu de l’aigua del Canal Segarra Garrigues per tal de que sigui més assequible pels usuaris així com facilitar poder concertar crèdits a llarg termini amb un període de carència i ajudes a la modernització del reg”. Així com és necessari “donar seguretat jurídica als regants per tal de poder programar les seves inversions establint la fórmula que permeti calcular el preu de l’aigua durant els propers 25 anys, i no penalitzar les parcel·les amb reg de suport de 1500m3/ha/any”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!