18 marzo, 2014

El PPC aconsegueix el compromís del Govern per presentar aquest any la nova Llei de suport a les famílies  • La diputada Marisa Xandri destaca que “tots els responsables públics i en primer lloc el Govern, tenim l’obligació d’ajudar a la família des de molts àmbits, però especialment des del punt de vista econòmic”
  • Gràcies a la moció del PPC, el Govern haurà de fer un desplegament real del Pla Integral de Suport a Família 2012-2016
La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del Partit Popular Català Marisa Xandri ha destacat que el PPC “ha aconseguit que el Govern es comprometi a presentar davant el Parlament aquest 2014, l’avantprojecte de la nova Llei de suport a les famílies, atenent especialment amb aquelles més vulnerables, les nombroses i les actuals”. En aquest sentit, Xandri ha assenyalat que “entenem que d’aquesta manera s’ampliarà la llei actual, de 2003, que a dia d’avui encara no ha estat desplegada, fet que ha impedit dur a terme tota la política d’ajuts, incentius i mesures de foment de la família”.

En el debat de la moció subsegüent a la interpel•lació al Govern sobre les retallades en les polítiques de suport a la família, Xandri també ha celebrat que s’hagin aprovat altres punts de la moció “que fan referència a aconseguir que la perspectiva de la família estigui present en els diferents departaments de l’Administració de la Generalitat, a què es faci un desplegament real del Pla Integral de Suport a Família 2012-2016, al desenvolupament i desplegament durant aquest any del projecte de serveis d’atenció a les famílies, o a elaborar un  mapa de recursos i serveis que presten les diferents entitats que hi ha en el territori i que donen suport i acompanyament a les dones en situació de fragilitat social”.

Durant la seva intervenció al Ple del Parlament, la diputada del PPC ha explicat que “un dels principals objectius de la moció és donar presència a la família com a institució bàsica de la nostra societat en aquest Parlament, amb motiu del 20è aniversari del Dia Internacional de la Família promogut per l’ONU, que se celebra el pròxim 15 de maig”.

D’altra banda, Xandri ha assenyalat que “considerem que tots els responsables públics i en primer lloc el Govern, tenim l’obligació d’ajudar a la família des de molts àmbits, però especialment des del punt de vista econòmic”, ha afegit. En aquest sentit, Xandri ha lamentat que CIU i ERC hagin impedit que el Govern “presenti un calendari de pagament dels ajuts a les famílies amb fills a càrrec de 0 a 3 anys i de 0 a 6 anys –en el cas de les nombroses i monoparentals- que van presentar la seva sol·licitud abans de la retirada de l’ajut i que encara estan pendents de rebre’l”. “I també volíem arrencar un altre compromís que no hem aconseguit, que és el de posar data per fer efectiu el pagament als ajuntaments, on es detallés quan i com rebran la dotació econòmica que els hi correspon en quant a places públiques de places bressol”.

Així mateix, la diputada popular ha recordat que “no demanàvem pagar el deute, sinó un calendari on es constati la voluntat de fer front als deutes que tenen amb les famílies i els ajuntaments”. Per tant, ha afegit Xandri, després de les votacions d’avui “hem constatat que les polítiques de suport a la família no són una prioritat per aquest Govern, ni tan sols en aquelles que més ho necessiten”.

Per últim, Xandri ha recordat que “el pressupost de la Generalitat d’aquest any retalla en un 70% respecte el 2012 en les polítiques de suport a les famílies”. “Poden fer veure que treballen molt per donar un impuls a les polítiques en aquest àmbit, però entre la tisorada pressupostària i el rebut a totes les propostes que vam presentar i que van rebutjar en el ple sobre la pobresa encaminades a treure de la misèria a moltes famílies catalanes, vostès no són creïbles”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!