29 junio, 2012

El PP reclama iniciar tràmits per declarar la Seu Vella Patrimoni Mundial el 2014D'esquerra a dreta, els regidors Batalla, Vilella i Horcajada. Al fons, la Seu Vella.

El PP de Lleida presentarà una moció al ple de l’Ajuntament de divendres per demanar que s’inicïin “d’una vegada per totes” els tràmits necessaris per poder tirar endavant la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial perquè sigui una realitat el 2014. Els regidors consideren “lamentable i decebedor” que encara no s’hagi elaborat el dossier amb la documentació justificativa necessària per poder presentar formalment la petició a la direcció General del Patrimoni Cultural. “Fa més de 10 anys que els Amics de la Seu Vella van presentar la proposta i la Paeria a banda de bones paraules, no ha fet res al respecte”, ha denunciat el portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida, Joan Vilella.

En la moció que el PP presentarà divendres al ple municipal s’insta al Consorci de la Seu Vella a elaborar un dossier amb la documentació necessària per poder iniciar els tràmits per demanar que es declari la Seu Vella Patrimoni Mundial. També demanaran que el departament de Cultura presenti aquesta documentació el més aviat possible al Consell del Patromini Històric perquè inclogui el Conjunt Monumental del Turó de la Seu Vella a la llista en què l’estat espanyol proposa els monuments candidats a ser Patrimoni Mundial.

Des del PP també es demana que l’Ajuntament planifiqui un nou Pla Especial del Turó de la Seu Vella per adaptar-lo als nous usos i que es traslladin tots aquests punts al departament de Cultura, a la direcció general de Belles Arts i Béns Culturals de la Generalitat i a l’Associació d’Amics de la Seu Vella. El PP també demanarà al Parlament de Catalunya quines gestions s’han dut a terme per tirar endavant la declaració de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial.

La intenció del PP és que la Seu Vella sigui declarada Patrimoni Mundial el 2014, tal com van demanar fa anys els Amics de la Seu Vella. En tot cas, es marquen com a data límit el 2018 però reclamen que la redacció del dossier documental comenci “immediatament”.

Font: ACN.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!