27 julio, 2015

El PP reclama al Govern de la Paeria que insti a la Generalitat a garantir la continuïtat del Reial Aeri Club de Lleida a l’Aeroport d’AlguaireEl grup del Partit Popular a la Paeria ha presentat una moció al ple de la Paeria del pròxim divendres, en la que insta a la Generalitat de Catalunya a garantir la continuïtat del Reial Aeri Club de Lleida, dotant-la d’unes instal·lacions adequades per desenvolupar les seves activitats a l’Aeroport Lleida-Alguaire.

La presidenta del Grup Municipal del PP a la Paeria, Dolors López, ha recordat que el Reial Aeri Club de Lleida “és un referent a Catalunya i a la resta d’Espanya”. En aquest sentit, l’entitat, amb 85 anys d’història, és actualment l’aeroclub més antic de Catalunya i el cinquè de l’Estat.

En la moció, es recorda que el trasllat de l’aeroclub a l’Aeroport de Lleida-Alguaire requereix l’habilitació d’unes instal·lacions similars a les que disposa actualment, un hangar de 462 metres quadrats i 3,4 metres d’altura lliure en la porta d’accés, així com un local social i una aula de formació de 96 metres i una plataforma d’estacionament d’aeronaus.

El Reial Aeri Club de Lleida compta amb tres aeronaus que volen una mitjana de 300 hores/any, aproximadament, de les quals unes 250 corresponen a vols d’escola i 50 a competicions on participen els socis. També hi ha tres aeronaus més que pertanyen a socis del Club i que volen unes 100 hores/any. En total es poden comptabilitzar uns 1.000 enlairaments anuals amb independència dels que puguin fer aeronaus provinents d’altres indrets com Sabadell, Reus, Igualada, Girona, Castelló o Saragossa.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!