24 noviembre, 2011

El PP insta al govern a cofinançar les noves instal.lacions per al piragüisme a Lleida 

El Grup Municipal del PP presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament de demà divendres, en la qual s’insta  al Govern de la Generalitat  a que incorpori  una partida en els Pressupostos de 2012 per fer front al compromís adquirit amb l’Ajuntament de Lleida per a cofinançar el projecte de construcció d’unes noves instal·lacions per a la pràctica del piragüisme a Lleida. Tanmateix, en la mateixa moció, es demana a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que procedeixi a la neteja de fang, sediments i vegetació del ramal del riu Segre on actualment es troba l’embarcador per a la pràctica del piragüisme i el rem a la Mitjana de Lleida, i a la mercantil Endesa S.A. a mantenir el cabal d’aigua suficient al ramal del Riu Segre on es troba l’embarcador per a garantir  la pràctica d’aquests esports.

La regidora i portaveu del PP a la Paeria, Inma Manso, ha manifestat que el piragüisme es un dels esports més arrelats a la ciutat de Lleida i que entitats com el Club Nàutic de Lleida o el Sícoris Club, que recentment ha commemorat els 60 anys d’història, s’esforcen dia a dia per a mantenir viu aquest esport i són cantera de nous campions a la nostra ciutat.

Manso recorda que “el piragüisme lleidatà ha estat una font inesgotable d’esportistes d’elit , amb  figures  com  Quim Larroya, olímpic a Roma 1960  i ho continua estant amb persones com Damià Vindel, olímpic a Atenes 2004 o Saül Craviotto, medalla d’or a Pequin 2008”, i afegeix que “la ciutat de Lleida malgrat gaudir d’un entorn privilegiat per a la pràctica del piragüisme. no disposa d’unes instal·lacions adequades  per a donar servei a les més de 600 persones que practiquen aquest esport durant l’any a la ciutat de Lleida”.

Finalment, la portaveu del PP afirma que degut al dèficit d’espai per dipositar les piragües i el deficient estat de les instal·lacions, entitats com el Sícoris Club o com el Nàutic han tingut que tancar les admissions de nous alumnes a les seves escoles i recorda que fa quatre anys l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat es van comprometre públicament a finançar les noves instal·lacions per practicar aquest esport a la ciutat de Lleida.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!