19 febrero, 2013

El PP exigeix al Govern que compleixi la resolució que permet una segona edificació a les explotacions agràries de reduïda dimensió· La diputada Dolors López recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar al maig de 2012 la resolució del PPC que permetia construir un segon habitatge a les petites propietats rurals, per poder fer el relleu familiar en l’activitat agrària, i la resolució encara no s’ha complert

 

Les diputades López i Xandri i el regidor de Lleida Pau Pintó, amb membres de la comissió de l'Horta de la FAV

Les diputades López i Xandri i el regidor de Lleida Pau Pintó, amb membres de la comissió de l’Horta de la FAV

La diputada al Parlament Dolors López exigeix al Govern de la Generalitat que faci complir la resolució aprovada al Parlament de Catalunya al maig de 2012, que permet construir un segon habitatge a les explotacions agràries de reduïda dimensió, per facilitar el relleu generacional de l’activitat agrària.

López, que s’ha reunit amb representants de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, juntament amb la diputada Marisa Xandri i el regidor de la Paeria, Pau Pintó, s’ha compromés a demanar al Govern de la Generalitat que faci complir la proposta “pel bé del món rural”.

La diputada del PP per Lleida considera que, mentre no es compleix aquesta resolució, “l’Administració sotmet el món agrari, de manera no justificada, als criteris i requeriments de la ciutat, bloquejant-lo i impedint el relleu generacional”. En aquest sentit la diputada popular ha fet palesa la necessitat de respondre a les demandes dels pagesos que reclamen poder construir un segon habitatge per tal de “garantir la permanència dels fills en les finques rurals i la supervivència de l’activitat agrícola”.

Dolors López ha recordat que “aquesta mesura permetrà una major vinculació a l’agricultura per part de les noves generacions que han de continuar l’activitat”. “Fins ara, les normatives urbanístiques han comportat l’abandonament de les activitats agràries per part de molts joves. Esperem que amb aquesta mesura, que va presentar el grup del PP al Parlament l’any passat, incentivi la incorporació del jovent en aquest sector tan envellit”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!