12 marzo, 2013

El PP denuncia davant Seprona la tala de pins a les piscines de les Borges Blanques· El Partit Popular ha recollit prop de 200 signatures de veïns reclamant el manteniment de la zona arbrada, que integrava una vintena d’espècies de més de 40 anys d’antiguitat

El president del PP de les Garrigues, Ramon Camús

El president del PP de les Garrigues, Ramon Camús

El Partit Popular ha presentat una denúncia davant Seprona per la “tala indiscriminada” d’una vintena de pins que estaven plantats al recinte de les piscines. El president del PP de les Garrigues, Ramon Camús, manifesta que s’han recollit prop de 200 signatures de veïns que s’oposen a la destrucció d’aquests arbres, alguns d’ells de 40 anys d’antiguitat, “però l’alcalde ha decidit passar totalment de les peticions que li han fet els ciutadans”

Ramon Camús ha deixat clar que “no ens oposem a la construcció d’aquesta piscina, però no estem d’acord que, per fer l’obra, es destrueixin aquesta vintena de pins, que proporcionen al recinte una ombra molt apreciada i saludable durant tot l’any”. Segons el president comarcal del PP de les Garrigues, la tala del pinar es podria evitar simplement modificant el projecte de la piscina, una petició que el Partit Popular ha proposat a l’Ajuntament, però sense cap resultat.

Camús ha assenyalat també que aquest petit bosc, ubicat en una urbanització, que precisament és coneguda com La Pineda, “dóna vida a moltes espècies, i a més a les Borges Blanques no anem pas sobrats de pins”. Camús també ha recordat que “a l’any 2011 ja es va produir una tala d’arbres al mateix recinte, argumentant que embrutaven la gespa”.

     SALVEM  LA NATURA  DE  LES  URPES  DE  L’AJUNTAMENT  DE  LES  BORGES  BLANQUES

Al mateix temps que a Lleida se celebrava Fira Natura, a Les Borges Blanques decidien acabar amb la vida de dotze pins espectaculars. A cop de motoserra, un a un, han anat caient sense pietat . Sembla que no pugui ser oi?, doncs es ja la segona vegada en dos anys que aquesta tala es produeix sense cap necessitat. Tot per la incapacitat de l’equip de govern del moment. Fa dos anys era d’Esquerra Republicana,  i avui es el govern de Convergència i Unió.

L’excusa que fan servir és sempre la mateixa: que si estan desarrelats, que si són massa grans, que si embruten la gespa… Aquesta vegada a més han decidit que en el seu lloc construiran una segona piscina, que deixant de banda de si és necessària o no, era compatible amb la conservació d’aquests pins. Però els que pensem així hem intentat de totes les formes possibles arribar a un enteniment amb l’Ajuntament. Hem fet una recollida de signatures, en la que hem pogut veure el suport  de moltes persones que estimen la natura, i especialment de la gent jove, que no es podia creure que algú pogués, ni tan sols pensar, en tallar aquests arbres tan estimats.

Desgraciadament , ni les converses amb l’Alcalde, ni la presentació de les signatures, ni els comunicats a la premsa han servit de res. En canvi´sí hem vist un desinterés total i absolut per part del consistori municipal en respectar i conservar un arbrat que era l’enveja de molts pobles de les Garrigues, i d’arreu. A moltíssims llocs donarien el que fos per tenir el bosc de pins tan esplendorós que, fins ara, teníem aquí, i que amb l’execrable acció de l’Ajuntament ha quedat ferit de mort.

És indignant que els representants que tria un poble i que, en teoria, han de preservar i conservar el patrimoni de tots els ciutadans, es dediquin a tot el contrari. Els nostres fills i néts tenien tot el dret de gaudir d’aquests extraordinaris éssers vius que han tardat més de quaranta anys en créixer per donar-nos la seva ombra, i en canvi només han tardat un parell de dies en eliminar.

Francament, no ho podem entendre i molt menys justificar;  més si tenim en compte que l’actual alcalde, el Sr. Enric Mir, fa dos anys ens va donar suport  contra la tala d’arbres que es va produir en el mateix recinte, el de les piscines. És clar que llavors estava a l’oposició i lluitant per l’alcaldia, que finalment va aconseguir, com es pot tenir tant poca memòria?

I ara, curiosament, la junta local d’ERC, es manifesta contrari a aquesta tala, quan va ser aquest partit qui va impulsar una acció exactament calcada a la que estem vivint avui. O això és falta de coherència, o volen enganyar a algú.

Només ens queda esperar que en les futures accions d’aquest Ajuntament, com ara el pla de renovació de l’Avinguda Francesc Macià, on ara no hi ha ni un sol arbre, es consciencessin que és del tot necessari plantar i no pas arrencar.

 RAMON CAMÚS CORTÉS  

President  Comarcal del Partit Popular de Les Garrigues i veí afectat i indignat

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!