24 enero, 2013

El PP de les Garrigues denuncia que l’Ajuntament de les Borges vol tallar 10 pins gegants per fer una piscinaImatge dels arbres que es volen eliminar per fer la piscina

Imatge dels arbres que es volen eliminar per fer la piscina

El  Partit Popular de les Garrigues ha manifestat el seu total suport a les crítiques veïnals per la imminent tala de 10 pins gegants al recinte de les piscines municipals de les Borges Blanques, motivada per la construcció d’una nova piscina, que l’Ajuntament considera necessària.

El PP de les Garrigues no s’oposa a la construcció d’aquesta piscina, però no està d’acord que, per fer l’obra, es destrueixin els 10 majestuosos pins que proporcionen al recinte una ombra molt apreciada i saludable durant tot l’any. Segons el president comarcal del PP de les Garrigues, Ramon Camús, la tala dels 10 pins es podria evitar simplement modificant el projecte de la piscina, una petició que el Partit Popular ha intentat proposar a l’Ajuntament, però sense cap resultat.

Per a Ramon Camús, “l’Ajuntament no se n’adona que es vol suprimir uns éssers vius, que ens donen ombra i humitat, netegen l’aire que respirem, ens donen frescor i, a més, per poder créixer com estan ara ha hagut de passar molts anys”.

El president del PP de les Garrigues destaca també que aquest petit bosc “dóna vida a les aus, perquè els nius també són importants per a l’equilibri ecològic, i això sabent que a les Borges Blanques no anem pas sobrats de pins”. Camús també ha recordat que “a l’any 2011 ja es va produir una tala d’arbres al mateix recinte, argumentant que embrutaven la gespa”.

El Partit Popular de les Garrigues considera inacceptable que l’arbrat públic es tracti com si fos mobiliari urbà, “que quan fa nosa es treu”. Per a Ramon Camús “en ple segle XXI, on la conscienciació pel respecte a la natura és cada cop més gran, encara ens trobem amb casos com aquest de les Borges Blanques, on a l’Ajuntament no els hi tremola el pols quan elaboren els seus projectes i quan es tracta de tallar arbres; quan existeixen alternatives i solucions fàcils i més econòmiques, que poden evitar aquesta tala de pins.

En aquesta línia, Camús ha dit que amb el cost que suposa aquesta obra, que és d’uns 230.000 euros, “es podrien mantenir dos llocs de treball a la brigada de l’Ajuntament i, per tant, poder mantenir a dues famílies”, i ha conclós taxant de “simplement vergonyosa” la manera d’actuar de l’Ajuntament de les Borges Blanques en aquest tema.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!