17 febrero, 2014

El PP de la Diputació insta a Agricultura a pagar els Plans de Millora pendents dels anys 2012 i 2013 i obrir una convocatòria per aquest any· El diputat provincial Salvador Puy manifesta que l’incompliment del Departament d’Agricultura de fer efectius els plans de millora, repercutirà directament sobre l’economia interna de Lleida

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

Els diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara

El grup del Partit Popular a la Diputació presentarà una moció per al ple de febrer demanant al Departament d’Agricultura de la Generalitat a fer efectiu els pagaments als pagesos dels Plans de Millora corresponents als anys 2012 i 2013, i obrir una nova convocatòria per a l’any 2014.

El portaveu del grup del PP de la Diputació, Salvador Puy, considera que els plans de millora són un complement a la inversió agrària ja que suposen el cofinançament del 40% de la inversió que un pagès fa per modernitzar la seva explotació, ja sigui a través d’instal·lacions de reg, xarxes antipedra o noves plantacions.

Puy recorda que després de les fortes pedregades de l’any 2012, molts agricultors van incorporar en les seves explotacions xarxes antipedra, per tal de poder ser competitives. Ara es troben que amb l’incompliment del Departament d’Agricultura en el pagament dels plans de millora, “les inversions fetes a través de crèdits pont o altres mecanismes financers a uns interessos entre un 6% i un 9%, el sector fructícola no aguantarà si no pot pal·liar tots aquests costos addicionals.

El diputat provincial ha afegit que els plans de millora són una eina útil per a que els joves que es vulguin incorporar al camp ho puguin fer amb les màximes garanties de viabilitat, donant-los un recolzament financer clau en les primeres etapes.

Així mateix, recorda que Lleida és una província eminentment agrícola, i que aquest sector “és un dels pilars econòmics del territori”. I ha afegit que “l’incompliment del Departament d’Agricultura de fer efectius els plans de millora, repercutirà directament sobre l’economia interna de Lleida”.

 

Puy també destaca que els plans de millora de les anualitats 2012 i 2013 podrien arribar a superar les 600 sol·licituds, amb un valor global pròxim als 3,5 milions d’euros. 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!