22 abril, 2013

El Parlament aprova per unanimitat potenciar els estudis d’Enginyeria Agronòmica i de Veterinària a Lleida· La diputada Dolors López celebra l’aprovació remarcant la seva importància perquè “Lleida és un referent en el món agrari i ramader”

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada del PPC Dolors López ha celebrat avui l’aprovació per unanimitat al Parlament de dues propostes de resolució del Partit Popular Català referents a la potenciació dels estudis d’enginyeria agronòmica i de veterinària a Lleida. La diputada i presidenta del PPC de Lleida ha mostrat la seva satisfacció donat que “Lleida és un referent en el món agrari i ramader i els estudis universitaris també ho han de reflectir.

El Parlament ha aprovat instar el Govern de la Generalitat a potenciar l’especificitat de la Universitat de Lleida en quan als estudis i àrees de coneixement relatives a  l’enginyeria agronòmica. López ha explicat que el creixement i ampliació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida “ha estat constant i actualment s’hi desenvolupen estudis i recerca de qualitat contrastable en tots els àmbits agrícoles: producció vegetal, forestal i ramadera, ciència i tecnologia dels aliments i biotecnologia. En total al voltant de 200 professors i investigadors hi imparteixen 26 titulacions a uns 1700 estudiants”. Donada la magnitud, la diputada creu de vital importància “potenciar-hi l’especificitat”.

Pel que fa als estudis de veterinària, la proposta del PPC aprovada avui exigeix al Govern que doni compliment a l’acord signat el 21 de Gener de 2008 relatiu al conveni per a la implantació de la doble titulació de Veterinària entre la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Autònoma de Barcelona, “això permetrà als titulats de Ciència i Salut animal per la UdL poder accedir a la doble titulació en veterinària realitzant dos cursos a la UAB”. Tanmateix s’estudiarà la possibilitat d’ubicar a la província de Lleida una Facultat de Veterinària i també incentivar les línies interuniversitàries entre les diferents universitats del territori. Dolors López ha assenyalat que “caldria dotar a les terres de Lleida d’una facultat de Veterinària per traslladar a la universitat la importància del sector ramader i animal en aquestes comarques de Catalunya


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!