31 mayo, 2012

El Parlament aprova la proposta del PPC per internalitzar el servei d’àpats de la presó de PonentDolors López, Presidenta del Partit Popular i Diputada al Parlament

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una proposta de resolució del PPC per  internalitzar el servei de càtering de la presó de Ponent per tal que la seva gestió sigui més eficient per a la Generalitat, reduint així de forma substancial el cost d’aquest servei. La Presidenta del PP per Lleida i Diputada al Parlament, Dolors López, ha destacat la importància d’aquesta aprovació ja que “és una mostra del que s’ha de fer per optimitzar els limitats recursos públics en els moments de crisi actual i tenint en compte l’estat de les finances públiques”.

El servei d’àpats de la presó de ponent es va externalitzar a la dècada dels 90 i “va comportar un increment notable del cost del servei”, ha explicat la diputada lleidatana. Per aquest motiu ha argumentat que “aquesta pot ser una de les fórmules per reduir la despesa pública i optimitzar recursos en la gestió de serveis, en aquest cas, del càtering dels centres penitenciaris a Catalunya”.

En aquest sentit, la presidenta del PP per Lleida i Diputada al Parlament, Dolors López, ha posat exemples de gestió interna, com ara el Centre de la Model de Barce­lona, el Centre Penitenciari de Tarragona i el de Girona. En aquests centres la despesa mitjana en menjar per in­tern és entre els 3,5 euros i els 5 euros, “men­tre que en aquells centres on el servei està externalitzat, com és el cas de la presó de Ponent, el cost mitjà ronda el 10 euros”. “La diferència és notable i cal que ens felicitem per l’aprovació de la mesura, que contribueix a reduir despeses de l’erari públic”, ha conclòs López.

La proposta del PPC recull una proposta que sorgeix dels mateixos professionals de les presons i es formula amb la voluntat de preservar aquells serveis essencials de l’àmbit de les presons i racionalitzar la despesa.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!