25 noviembre, 2011

El Parlament aprova a instàncies del PPC facilitar la conciliació laboralEl Parlament de Catalunya ha aprovat a instàncies del PPC impulsar mesures de racionalització dels horaris laborals i de conciliació de la vida personal, laboral i familiar en l’àmbit socioeconòmic, en el marc de l’espai català de relacions laborals i a través del diàleg social i la concertació amb els agents socials.

La presidenta del PP de Lleida i Diputada al Parlament,  Dolors López que ha defensat la proposta de resolució ha manifestat que “aquestes mesures tenen un efecte positiu sobre el conjunt de la societat, sobre l’economia, sobre les empreses i els treballadors, i sobretot, per a les dones que carregen més amb el pes de la cura dels fills”.

Per a López “en el nostre país és difícil la conciliació de la vida laboral i familiar, tant que està convertint la maternitat en un obstacle al desenvolupament professional. Això provoca que moltes famílies renunciïn a tenir fills”. “Les persones han de poder gestionar el propi temps, la flexibilitat no s’ha de confondre amb treballar menys i la presència al lloc de treball per més hores no significa complir els objectius”, ha afegit.

 La diputada popular ha explicat que “som els europeus que més hores passem a la feina, una major presència que comporta una menor productivitat”. I ha afegit que “un dels inconvenients en el conciliació és l’hora de finalització de la feina. Fet que reduint el temps de l’hora de dinar, en la majoria d’empreses de dues hores, podria avançar, en molts casos, la sortida de la feina”.

 Per aquest motiu el PPC ha presentat aquesta proposta de resolució per a que “la Generalitat també promogui la creació de l’acreditació d’empresa familiarment i socialment responsable per aquelles que acreditin l’aplicació de mesures, accions i pràctiques que contribueixin a la conciliació de la vida laboral i familiar i la racionalització dels horaris laborals”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!